Той се надява процедурите по организиране на вота да стартират

...
Той се надява процедурите по организиране на вота да стартират
Коментари Харесай

Директорът на Сиела Норма: Може с промяна в закона да се премахне хартиеното гласуване и в най-малките секции

Той се надява процедурите по образуване на вота да започват най-късно до края на август.

Изпълнителният шеф на " Сиела Норма " адв. Веселин Тодоров е на мнение, че машините за гласоподаване се съхраняват на най-хубавото допустимо място.

" Държавата може да направи собствен склад, само че може да потърси и по-евтин частен склад. Ние не сме намерили. Складът е сертифициран по всички стандарти за сигурност. Жандармерията непрестанно също го охранява. Частната защита и жандармерията подсигуряват 100% цялост. Трябва да влезеш в доста тежък скрит план, с цел да направиш нещо. Не правя възражение да се търсят по-добри решения ", разяснява той в предаването " Денят ON AIR ".

По думите на Тодоров страната е опропастила всичко, с което се е захванала. Но в тази ситуация може да договаря за по-добри условия и цени. 

 

" По-добре е естествен капитализъм, в сравнение с държавен капитализъм или комунизъм ", посочи гостът в студиото.

110 хиляди лева месечно е наемът за предпазване на машините. Тодоров уточни пред Bulgaria ON AIR, че когато машините не са в придвижване, би могло наемът да коства много по-евтино. И допусна, че не всеки месец се заплаща тази огромна сума от ЦИК.

" Начинът, по който са направени машините и методиката, по която се работи, дават доста положителни гаранции - в пъти по-големи от хартиеното гласоподаване. Машините може да бъдат достъпени само през USB врата. Практически е невероятно да бъдат манипулирани. В склада не може да се направи нищо отрицателно. Досега не е имало разминаване сред протокола от машината и ръчното броене на разписките. Разминаванията са оскъдни ", изясни Тодоров.

Според него може с смяна в закона да се отстрани хартиеното гласоподаване и в най-малките секции. Трябвало да се намерения и за усъвършенстване на секциите в огромните градове - по-малко секции с повече машини във всяка от тях.

 

" Може би нечии симпатизанти са по-некомпетентни. За нас разновидността да има редом гласоподаване също е допустим. Може и нищо да не оскъпи, да не коства нито стотинка повече. В България в склада не остава съвсем нищо (бел. ред. - машини за гласуване), остават бройки за образование и представяне ", съобщи Тодоров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР