Той припомни за протестите и исканията на надзирателите. Само преди

...
Той припомни за протестите и исканията на надзирателите. Само преди
Коментари Харесай

Шамар За Българските Власти! Бившият Главен Секретар На Мвр Поля С Ледения Душ: Най-Лошият Сценарий След Бягството От Софийския Затвор

Той напомни за митингите и настояванията на надзирателите.

„ Само преди месец бяха митингите на чиновниците от пандизите, едно от настояванията им беше да се попълни щатът, този щат, който съществува в този момент, им разрешава само да заемат една или две позиции в пандиза, а целият затвор в действителност е в ръцете на пандизчиите ”, напомни той.

Радулов сподели, че пандизчиите си имат локално самоуправление, там ръководи така наречен престиж, най-големият престъпник. При такава обстановка същинско знамение е, че не са се разбягали всички, счита Радулов.

" Винаги е имало оръжие в пандиза, там се продават и употребяват опиати, разполагат с мобилни телефони ", акцентира още някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Всичко придобива епистоларно-комедиен тип. Оказва се, че в България и годините на прехода чистачката е доста значима институция. Когато се понижава администрацията, стартира се от чистачките. Вижда се, че тя единствена е тръгнала да оказва опозиция “, разяснява Радулов геройството на хигиенистката, която единствена се пробвала да спре бягащите рецидивисти.

По думите му обаче, неточност е, че чистачката е хукнала да влиза в спор, тъй като е можело да я гръмнат.

Според него основният секретар на Министерство на вътрешните работи би трябвало да си подаде оставката, защото в Групово дело „ Криминална полиция ” има звено, което се занимава с обслужването на пандизите и то събира информацията какво става вътре.

Коментирайки обстоятелството, че правосъдното министерство е имало информация за подготвяно бягство в пандиза Радулов напомни и случая с атентата в „ Сарафово “.

" Имаше и данни от израелските служби за атентата, само че рейсът си избухна. Не е задоволително да имаш единствено информация, би трябвало и да продължиш. Това наблюдаване не може да се извърши с обезкървените чиновници на пандизите. Това е една огромна постройка с 2-3 пъти повече пандизчии, в сравнение с е потенциала. Надзирателите не могат да си извършват обикновено отговорностите “, сподели той.

Радулов даде и образец с американски затвор, който бил посетил през миналите години. По думите му, в американския затвор е имало съвършена охранителна система, която позволяваше от централната стая да се отключва из заключва всичко, без пандизчията да има допир с личния състав. Абсурд е да се избяга оттова. А нашия затвор е строен през 1903 година, акцентира той.

Продължавайки тематиката за пандиза, Радулов сподели: „ Навремето са се чудили хора от Запада по какъв начин може този затвор да е толкоз прекрасен. Било им отговорено, че чести клиенти на пандиза са и политиците. Докато няма там такива клиенти, нещата няма да се оправят “.

Радулов разкри още, че пандизът не дава отговор на нито един от критериите за затвори. Счита се, че отношението към пандизчиите е нечовешко. Но отношението към надзирателите е равно с това на пандизчиите, счита той.

Според него, избягалите пандизчии няма да бъдат открити.

„ Да се надяваме, че тези хора не са решили да отскочат до Гърция за Великденските празници и след това да се върнат. По добре да не са тук. За жителите ще бъде по-добре “, сподели още Радулов.

Издирването

От Министерство на вътрешните работи не изключват опцията Пелов и Колев да се опитат да изоставен страната или към този момент да са го създали. Заради избягалите пандизчии през днешния ден от Гранична полиция обясниха, че ускоряват ограниченията за сигурност.
" Информацията е публикувана и са осведомени чиновниците от граничните контролно-пропускателни пунктове и зелена граница ", сподели Комисар Румяна Борисова.

Днес по обяд в Ботевград беше задържан и синът на Владимир Пелов. Началникът на Криминална полиция в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в София комисар Петър Грошлев пък, който е арестувал преди време Пелов разказа профила му: " Хладнокръвене, комбинативен, образован, натрениран. "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР