Той припомни, че Украйна се отказа от ядрения си потенциал

...
Той припомни, че Украйна се отказа от ядрения си потенциал
Коментари Харесай

Радослав Сикорски: Да дадем на Украйна ядрено оръжие, за да се защитава

Той напомни, че Украйна се отхвърли от нуклеарния си капацитет по Будапещенския меморандум през 1994 година в подмяна на гаранции за териториална целокупност и суверенитет. Сикорски призна, че тогава Киев не е могъл да обслужва нуклеарния си капацитет. Днес Русия обаче прегази наредбите на документа като гаранции, атакува вероломно Украйна и заплашва света с нуклеарна война. „ По създание Русия наруши Будапещенския меморандум. Затова имам вяра, че ние като Запад имаме право да дадем на Украйна нуклеарни бойни глави, с цел да може тя да отбрани своята самостоятелност “, споделя още Сикорски.

В същото време Сикорски не има вяра, че Путин би се осмелил да употребява нуклеарни оръжия против страните от НАТО. Той не вижда действителни мерки, сао изразителност. Според него западните страни наблюдават обстановката, само че не виждат напредването на съветски бойни глави към авиационни, артилерийски или ракетни елементи. По-трудно, споделя Сикорски, е да бъде уверен Путин да не употребява нуклеарни оръжия против Украйна. Той обаче означи, че потреблението на тактическо нуклеарно оръжие се прави на бойното поле и е разполагаем на ръководителите на по-ниско равнище по заповед на Кремъл. „ Мисля, че в случай че Путин даде такава заповед, този миг би бил най-голямата заплаха за него персонално. Тъй като съветските генерали ще би трябвало да решат дали да дават отговор за геноцида с всичките му последствия или да се отърват от Путин. Няма различен алтернатива ", безапелационен е Сикорски.

На 1 юни американският президент Джо Байдън предизвести Русия: Ядрен удар по Украйна е изрично недопустим и ще докара до доста съществени последици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР