Той прекарвал по 300 мигранти от Афганистан всеки месец към

...
Той прекарвал по 300 мигранти от Афганистан всеки месец към
Коментари Харесай

Татуираният бандит Венци Боксьора замесен в трафик на мигранти и наркотици

Той прекарвал по 300 мигранти от Афганистан всеки месец към Сърбия

Известният с издевателствата и побоите над съселяните си в Световрачене Венцислав Дамянов – Венци Боксьора е апетитен за началник на незаконна група за трафик на хора. Смята се, че той ръководи канала, минаващ през Годеч и е бил подпомаган от настоящи чиновници на Министерство на вътрешните работи от Костинброд и Трън. Преди към седмица микробус с рекордните 30 мигранти в него катастрофира, а водачът почина на място. Инцидентът се е случил към село Труден, като от Министерство на вътрешните работи не съумяха да открият самоличността на починалия, тъй като е бил без документи.

Веднага след случая локалните поданици излязоха на митинг, като се оплакват от липса на полицейски сектор в града. Те настояват, че трафикът на мигранти работи с цялостна мощ и постоянно локалните срещали огладнели бежанци, които са зарязани в нищото от трафикантите.

Запознати, искащи да останат анонимни са уверени, че каналът е под ръководството на Венци Боксьора и от неговия асистент Самбето, който е от Нови Искър. Те организирали транспорта на бежанци главно от Афганистан до сръбската граница. Използваният маршрут минавал през Годеч точно поради дребното наличие на чиновници на реда в региона.

Тарифата била 2000 лв. на мигрант, като маршрутът през Сърбия е желан. Венци Боксьора управлява канала, който употребява Стрезимировци за прекарването им на сръбска земя. Запознати осведомят, че месечно групата на Боксьора прекарва по към 300 мигранта, като в парично изражение това са над половин милион лв. за месец. Твърди се, че те са прекарвани единствено в избрани дни и часове, когато на промяна са гранични служители на реда подкупени от Венцислав Дамянов. Ченгетата взимали „ такса “ от 100 евро на човек.

Боксьора стана медийно прочут през предходната година, когато брутални фрагменти на побои и принуждение над почтени хора обиколиха медиите. След огромния публичен интерес той бе задържан от ченгетата. Делото му към момента се преглежда и не е завършило, само че това по никакъв метод не му пречи да ръководи незаконния си бизнес.

37-годишният кримигерой е прочут на органите на реда, като през 2014-та година при спецакция на ГДБОП откриха сериозно  количество дрога в него и 5-те задържани негови дилъри. Малко по-късно той бе пуснат под гаранция, като евентуално се е признал за отговорен и е сключил съглашение с държавното обвиняване.

Само няколко седмици по-късно той още веднъж се „ изяви “, като с група от няколко индивида влезе в пердах с защитата на нощния клуб Червило, както и с конкурентна тайфа. Разследващите откриха, че побоят е в опит за завладяване на нарко територии и още веднъж попада зад решетките.

Татуираният кримигерой за похлупак на всичко е и главен очевидец по наркоделото против Иван Йосифов, който е наследник на Йоско Костинбродския. Иван Йосифов попадна зад решетките през 2018-та година с обвиняване, че е необут на група за разпространение на опиати и подготвяни убийства. Обвинението счита, че групата е подготвяла убийствата на 3-ма служители на реда и 2-ма прокурори. В „ листата “ били спецпрокурорите Емил Галипонов и Георги Мойсев, както и шефът на отдел Убийства в Министерство на вътрешните работи Михаил Наумов и 2-ма служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи – Алексей Василев и Даниела Димитрова.

В едно от делата против тях, Малкия Йоско упрекна полицайката, че имала интимни връзки с Боксьора. В инспекция по-късно се открива, че точно тя е подала сигнала към сътрудниците й служители на реда, че е била следена от хора, свързани с Малкия Йоско с Ауди и незабавно по-късно те са арестувани.

Тогава и юристът на Малкия Йоско посочи тезата, че високопоставени служители на реда са свързани с разпределението на нарко териториите. Тя се удостоверява и от обстоятелството, че Венци Боксьора след задържането му с цялостен кг хероин в Пловдив е освободен мистериозно дни по-късно.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР