Той посочи, че силите на Киев са поели инициативата, след

...
Той посочи, че силите на Киев са поели инициативата, след
Коментари Харесай

Зеленски: Украинските войски си върнаха контрола върху 169 кв. км. в южната част на фронта

Той уточни, че силите на Киев са " поели самодейността ", откакто по-рано настъплението им вървеше с мудни темпове, съобщи Ройтерс.

Според информация към тази заран украинските войски до момента са си върнали контрола върху 169 квадратни километра в южната част на фронта и 24 кв. км към източния град Бахмут в границите на своята контраатака, почнала при започване на предишния месец.

 

Според съветски източници тежки боеве се водят край Бахмут - градът, високомерен от съветската частна военна компания " Вагнер " през май след траяла месеци блокада. Чеченският водач Рамзан Кадиров съобщи, че в региона е ситуирана една от неговите елементи. 

 

Оборудвани с все по-усъвършенствано западно оръжие след повече от 500 дни война, силите на Украйна започнаха предстояща контраатака, съсредоточена до момента върху завладяването на редица селища в югоизточната част на страната. Украинската войска също по този начин се пробва да си върне регионите към Бахмут, отбелязва Ройтерс.

 

Заместник-министърката на защитата на Украйна Ханна Маляр написа в информационното приложение Teлеграм, че се водят тежки боеве в два региона в югоизточната част на страната.

 

" Затвърждаваме завоеванията си в тези региони ", сподели тя. По думите ѝ съветските войски пазят Бахмут, до момента в който украинските сили са записали " прочут прогрес " в региона на южния фланг на града.

 

Голямо внимание през последните дни беше ориентирано към село Клишчеевка, разположено на височини южно от Бахмут.

 

В Телеграм Кадиров написа, че бойците от неговия батальон " Ахмат " се намират " в сложния бранш Бахмут ". Той разгласява видеоклип с пълководец на бронирана машина покрай Клишчеевка.

 

В съветски информации от последните дни се предполагаше, че Кадиров, чиито сили са дейни от началото на съветската инвазия, е болен, ранен или " в отпуск ".

 

Министерството на защитата на Русия съобщи, че силите му са отблъснали украинските войски край Бахмут, като боевете се водят в тежки условия " освен заради ежедневната активност на огъня и сраженията, само че и заради топографията. Линията на прикосновение минава сред два хълма. "

 

Твърденията на воюващите страни не са доказани по самостоятелен път.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР