Той поиска по-лека мярка за неотклонение. Съдия Весела Евстакиева обаче

...
Той поиска по-лека мярка за неотклонение. Съдия Весела Евстакиева обаче
Коментари Харесай

Проговори Шофьорът Станислав, Който Погуби Северина Коралска И Мъжа Й Ивайло Минчев

Той изиска по-лека мярка за неотклонение. Съдия Весела Евстакиева обаче го остави в ареста с претекста, че има заплаха водачът да се укрие.

Най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " беше наложена по искане на пловдивската прокуратура. Според представителят на държавното обвиняване са налице и трите комулативни предпоставки, с цел да бъде изпратен Пислар в ареста - за закононарушението се планува наказване " отнемане от независимост ", има обосновано съмнение, че точно той е причинителят и има заплаха обвиненият да се укрие, защото обвиненият е украински жител. Тъй като Украйна не е член на Европейски Съюз, не би било допустимо издаването на европейска заповед за арест, при вероятно укриване.

Адвокатката на Пислар акцентира, че пътните знаци за ремонт на автомагистрала " Тракия " са били сложени едвам на 200-300 м от сектора, по който са се правили строителни работи. Тя посочи и чистото му правосъдно минало.

" Абсурдно е лидер на подобен тежък камион да може да реагира съответно при такава обстановка - отстоянието е било прекомерно малко ", сподели юрист Витанова, само че това не натежа като мотив.

Прокурор Димитър Махмудиев сподели, че Пислар е карал зад различен тир във съдбовния ден и евентуално е разчитал на него. Първият камион обаче е свил внезапно наляво, защото лидерът му към този момент е бил видял знака за каране в най-бързата лента на автомагистралата. В тази обстановка украинецът се е оказал пред количка на пътните служби, която е прегазил, по-късно е минал през мантинелата и се е оказал в насрещното. Там е последвал ударът с " аудито ", в което са пътували бременната Северина Коралска и мъжът й Ивайло Минчев.

Днес в правосъдната зала бяха майката и дамата на Станислав, който не пожелаха да дадат коментар пред медиите. Те вдъхнаха кураж на обвинения с думите " хвани се ". И двете изглеждаха смутени от случката и даже пророниха сълзи пред събралите се в съда хора.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР