Той подчерта, че назначенията в служебния кабинет на Главчев не

...
Той подчерта, че назначенията в служебния кабинет на Главчев не
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Наблюдаваме вътрешни борби между ГЕРБ и ГЕРБ в служебния кабинет

Той акцентира, че назначенията в служебния кабинет на Главчев не са съгласувани с ПП-ДБ, предава Българска телеграфна агенция.

С прочут комизъм бих споделил - следим някакви вътрешни битки в служебния кабинет сред ГЕРБ и ГЕРБ, уточни Лорер. И напомни, че служебният министър председател Димитър Главчев е някогашен кадър на ГЕРБ.

Важно е да изясним - служебният кабинет не се избира от Народното събрание, посочи депутатът.

Единственото нещо, което променихме в Конституцията, е българският президент да избира длъжностен министър председател сред парламентарно определени фигури, изясни Лорер.

Това не значи, че служебният кабинет би трябвало да бъде напълно политически безконтролен, добави той.

Напротив - защото новият длъжностен министър председател е политически отговорно лице, беше редно той да образува своя кабинет с известно политическо единодушие с политическите сили, нас от ПП-ДБ никой за нищо не ни е питал и хора от Политическа партия там няма, сподели Лорер.

За номинацията на Даниел Митов за външен министър Лорер уточни, че с цел да има сериозна работа и да се работи само за България, не може да се приказва от конференции и от най-различни краища на България. Истинската и сериозна преговорна работа в политиката, е тук, в Народното събрание, сподели депутатът.

Бившият районен министър Андрей Цеков разяснява, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов дезинформира и сервира пред медиите внушения, които нямат нищо общо с обстоятелствата. Той отхвърли да е връзката сред ГЕРБ и Политическа партия.

По отношение на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, Даниел Лорер съобщи, че българската прокуратура продължава да работи като предизборна платформа. Прокуратурата се задейства, когато има избори у нас, с цел да бъдат шокирани българските жители, да бъдат отказани да гласоподават, счита представителят на ПП-ДБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР