Той отчете, че до момента за деня са проверени 56

...
Той отчете, че до момента за деня са проверени 56
Коментари Харесай

В София намалели шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол



Той регистрира, че досега за деня са тествани 56 автомобила. Акцията се организира по метода на " широкообхватния надзор " и е взаимна с представители на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), Агенция " Митници ", Национална организация за приходите и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

При интервенцията е открит молдовски жител, превозвал нерегламентирано мигранти. Заловените мигранти са 21 и по техни данни са от афганистански генезис.

Заместник-началникът на отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи комисар Златко Златанов
Снимка: БТА

" По време на инспекцията хванахме недееспособен лидер, който ръководи с британско удостоверение за ръководство след превишен период ", сподели още Златанов. Водачът е български жител, който кара шест месеца, а разрешеният период е три месеца. Свалени са регистрационните номера на автомобила и са взети ограничения по Закона за придвижване по пътищата. 

При инспекцията са направени пет акта на водачи и шест фиша на пасажери, които не са употребявали предпазен колан по време на придвижване.

Представители на " Автомобилна администрация " са открили едно нарушаване за техническа нередовност, а от АПИ са съставили един акт на лидер, който прави активност на четириосен самосвал с над 30% претоварване на ос, уточни Златанов, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че санкцията за това нарушаване е от 1000 до 5000 лв.. От АПИ са открили и един лидер, на който е формирана санкция от 150 лева, тъй като не е заплатил нужната такса за придвижване по републиканската пътна мрежа.

Снимка: БТА

В хода на инспекцията не са открити водачи карали под въздействието на алкохол.

Относно регистрираното понижаване на нарушителите, които карат под въздействието на алкохол и наркотични субстанции, Златанов означи, че измененията в Наказателния кодекс " очевидно дават положителни резултати ". По думите му още е рано да се направи относителен разбор, само че досега инспекциите демонстрират, че се върви в вярната посоката.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР