Той обяви инвестиции от 100 милиона евро за увеличаване капацитета

...
Той обяви инвестиции от 100 милиона евро за увеличаване капацитета
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия не изнася оръжия нито за Украйна, нито за Русия

Той разгласи вложения от 100 милиона евро за увеличение потенциала на военнопромишления бранш в страната
Сърбия не е продала нито едно оръжие или муниция както на Украйна, по този начин и на Русия. Това съобщи на интернационална конференция в Доха сръбският президент Александър Вучич, представен от Хина, осведоми Българска телеграфна агенция.

По мотив изказвания, че създадени в Сърбия боеприпаси се озовават в Украйна посредством Турция и други страни, сръбският президент сподели пред публицисти: „ Не сме продали даже едно оръжие или муниция, било на Русия, било на Украйна. Ние сме одобрили крайните ползватели и продаваме единствено на тях “.

Във връзка с изказванията, че боеприпаси, създадени в сръбски фабрики, се изнасят посредством Турция, Вучич сподели, че договорите за експорт са в допълнение предпазени от възбрана за реекспорт без единодушието на Сърбия.

Сръбският президент сподели още, че страната му ще продължи да развива военната си промишленост, само че в сходство с интернационалното право.

Вучич разгласи вложения от 100 милиона евро за увеличение потенциала на военнопромишления бранш, като уточни, че Сърбия ще продължи да създава оръжия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР