Той обяснява, че ако човек разполага с ключа от софтуера,

...
Той обяснява, че ако човек разполага с ключа от софтуера,
Коментари Харесай

„Сиела Норма“: 228-те машини са за наши нужди и не дължим обяснение за тях

Той изяснява, че в случай че човек разполага с ключа от софтуера, може да манипулира изборите като го промени и го преинсталира на всички машини една по една, само че по тази причина са нужни милиарди.

Тодоров показа още, че през вчерашния ден е провел срещи с ДАНС и Национална агенция за приходите.

„ Сигналът ни е против ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова, която е разпоредила камионът да бъде върнат и разтоварен в склада. Разпореждането не е изпълнено, а машините са разтоварени отвън него и се охраняват настрана “, изясни той.

Това предписание е обжалвано в Административния съд.

„ Целта не е някой да бъде наказан, а машините да бъдат освободени, тъй като са частна благосъстоятелност. Имаме още десетки хиляди машини със „ Смартматик “ на територията на целия Европейски Съюз “, разяснява той.

По думите му няма учредения за подозрения в операция за вота, защото 228-те машини не са смесени с другите, а се съхраняват настрана.

„ Ако всяка наша техника бъде арестувана, няма да можем да си изпълняваме отговорностите. Изборите на 11 юли бяха най-честните в последните 1340 години “, акцентира той.

Казусът с машини за гласоподаване провокира напрежение в събота. На конференция от ГЕРБ попитаха чии са 228 устройства, които са отвън поръчаните от страната спомагателни 1 600 за изборите на 14 ноември. В петък от прокуратурата са получили сигнал от компанията снабдител на машините „ Сиела Норма “ за „ непозволени дейности от чиновници на Министерство на вътрешните работи “. Заради това и са почнали инспекция. От ЦИК оповестиха, че те били за демонстрации в Армения и Грузия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР