Той обясни, че пациентките с онкологични заболявания ще преминават през

...
Той обясни, че пациентките с онкологични заболявания ще преминават през
Коментари Харесай

Лъч Надежда! Много Важна Информация За Онкоболните Българки: Вече Държавата Ще Плаща За

Той изясни, че пациентките с онкологични болести ще минават през предварителна онкологична комисия за установяване на агресивността на тумора.

Жените с карцином ще могат да употребяват платени от страната ин витро процедури до 35-годишна възраст, плануват измененията. Промените плануват и ин витро процедури за двойки с моногенно генетично заболяване или потвърдена уравновесена хромозомна разновидност при най-малко един от сътрудниците.

Променят се и условията към клиниките, които желаят да работят с фонда, засягащи постигнатата успеваемост на бременности и брой раждания. Комисията, която разисква заявките за ин витро процедури, ще заседава най-малко един път в месеца.

Всички препоръчани промени ще наложат да се усили бюджетът на фонда, който сега е 12 млн.лв. Предвижда се с новите процедури да са нужни още 9 млн.лв.

Проектът на измененията в правилника за активността на Център " Фонд за асистирана репродукция " е оповестен на интернет страницата на Министерството на здравеопазването за публично разискване. Очаква се измененията да влязат в действие от началото на идната година.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР