Той обаче се превръща в най-богатия човек в древен Вивилон,

...
Той обаче се превръща в най-богатия човек в древен Вивилон,
Коментари Харесай

Тази Древна Притча От Вавилон Ни Учи Как Да Забогатеем Бързо! Работи Безотказно, Пробвайте!

Той обаче се трансформира в най-богатия човек в античен Вивилон, следвайки препоръките на богаташа Алгамиш, който е раздавал заеми.

Един ден група другари на Аркад го помолили да им даде съвет. Те го попитали по какъв начин е станал толкоз богат и по какъв начин те могат да доближат неговия триумф. Аркад им споделя това, което в миналото му е споделил Алгамиш: „ Важно е да спестявате пари, преди да ги харчите. Това е доста по-добре, в сравнение с да пестите пари, които след това забравяте “ „ Кажете си следното – „ част от това, което изкарвам, мога да го задържа за себе си “. Кажете си това на сутринта, когато станете. Кажете си го вечер. Кажете го през нощта. Казвайте го всеки час и всеки ден. Казвайте си го непрестанно, до момента в който тези думи не се изпишат като огън на небето “, поучава Аркад.

По-конкретно Аркад поучава приятелите си да заделят най-малко 10% от това, което изкарват. Разбира се, всеки може да заделя подобен %, какъвто счита за най-подходящ. Важно е обаче тази сума да се заделя постояно, всеки месец, без извинения. С повишаването на заделеното вие ще сте все по-стимулирани. Нова наслада в живота ще ви окриля и ще ви дава непредвиден порив към още по-добри резултати. Ще полагате по-големи старания да изкарвате повече. Щом заделянето на 10% от прихода ви стане табиет, насочете тези средства към деяние.

Аркад поучава своите другари следното: „ После се научете на това да извършите по този начин, че вашето богатство да стартира да работи за вас. Направете го ваш плебей. Направете неговите деца и техните деца да работят за вас... Инвестирайте съкровището си с голямо внимание, тъй че да не го загубите “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР