Той не се съмнява в професионализма и етиката на ген.

...
Той не се съмнява в професионализма и етиката на ген.
Коментари Харесай

Смяната на шефа на НСО: Ген. Владимиров подозира, че управляващите искат да сложат човек, който „да изпълнява поръчки“

Той не се съмнява в професионализма и етиката на ген. Емил Тонев

„ Сега по политически аргументи желаят да сменят шефа на НСО, а това не е здравословно за службата “.

Така някогашният началник на Националната работа за защита ген. Димитър Владимиров разяснява в предаването последния скандал към службата.

Премиерът Крили Петков изиска президентът Румен Радев да смени сегашния началник ген. Емил Тонев поради предоставени от службата записи от камерите на Министерския съвет на прокуратурата. Радев разгласи, че няма желание да сменя управлението на НСО, а отчетът, прибавен към настояването на Министерски съвет, е „ лекомислен “.

Ген Владимиров разгласи, че не се съмнява в професионализма и етиката на ген. Тонев, само че подозира, че ръководещите желаят да сложат човек, който „ да извършва поръчки “.

Ген. Димитър Владимиров ръководи НСО 12 години – от 1992 до 2004 година Той разяснява, че е бил заставен да напусне: „ Беше основен секретар Борисов и с още двама олигарси, и с присъединяване и на Първанов изиграха една сценка “.

По думите му президентът Георги Първанов го е „ продал “. Предложил му първо да стане секретар по сигурността в президентството, а след това – аташе в прилежаща страна, само че ген. Владимиров отказал.

Тогава той планувал, че Борисов ще стане политик, тъй като „ доста хубаво лъже “.

„ В рамките на 4-5 месеца се опита 10 пъти да ме излъже и дори ми сподели в очите: аз си върша имидж, една неистина ще дублирам по 100 пъти, до момента в който не стане истина… гьобелсовата позиция “, сподели някогашният началник на НСО.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР