Той каза това в отговор на въпрос каква би била

...
Той каза това в отговор на въпрос каква би била
Коментари Харесай

Полша: Светът ще отговори решително на евентуална руска ядрена атака

Той сподели това в отговор на въпрос каква би била реакцията на НАТО, в случай че Русия нанесе нуклеарен удар по Украйна. По думите на полския външен министър в такава обстановка отговорът на НАТО ще бъде евентуално подобен, какъвто го е описал шефът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джек Съливан, т.е. стандартна интервенция на украинска територия.

Журналистът попита Рау дали това значи нахлуване на сили на НАТО в Украйна и дали Съливан е имал поради точно това. Полският външен министър отговори: " Това не може да се изключи, само че би трябвало да се означи, че то не е наложително, тъй като може да се употребява стандартно оръжие, най-малкото посредством авиация или изстрелване на съответните ракети и не безусловно от украинска територия. "

В изявлението Збигнев Рау се изрече сериозно по адрес на обявата в Twitter на Радослав Шикорски, в която някогашният полски външен министър загатва, че зад офанзивата против съветските газопроводи под Балтийско море стоят Съединени американски щати. Според Рау това изказване вреди на Полша и е от изгода за Русия.

По мотив бягащите от мобилизацията в Русия Рау уточни, че Полша отсега нататък няма да издава туристически визи на такива съветски жители. Но това предписание ще има два типа изключения - първо, по филантропични аргументи, и второ, в случай че някой руснак потвърди писмено, че се се изказвал обществено против режима в Москва и изключително експанзията против Украйна, разясни Збигнев Рау.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР