Той изказа предположение, че ако КС ще се произнася по

...
Той изказа предположение, че ако КС ще се произнася по
Коментари Харесай

Министър Славов: Надявам се Конституционния съд да зачете волята ...

Той изрече съмнение, че в случай че Конституционен съд ще се произнася по същността на заложените въпроси за противоконституционност, няма да се концентрира върху процедурата. " Нямам терзания по признатите текстове ", съобщи министърът на правораздаването и акцентира, че правосъдната промяна е била акцентът на неговото присъединяване в конституционения развой, написа nova.bg.

 

" Тези промени са в границите на допустимите промени на Конституцията от нормално Народно заседание, настоящо като производна учредителна власт. Надявам се и Конституционен съд в тази посока ще направи преценка ", сподели още той.

 

Според Славов процедурните периоди за смяна в Конституцията са били спазени: " Да, срокът от два месеца беше спазен, някои биха споделили, че на минимума, само че въпреки всичко беше. Няма по какъв начин със задна дата Конституционен съд да направи пояснение на тях. Няма по какъв начин и при протекъл към този момент парламентарен развой друго пояснение на тези периоди да обезсмисли самите признати разпореждания ", безапелационен е Славов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР