Той имаше продължителна история на пушене и .Стандартна трансплантация на

...
Той имаше продължителна история на пушене и .Стандартна трансплантация на
Коментари Харесай

Гръдни импланти, използвани при животоспасяваща хирургия след отстраняване на белите дробове от тялото на човека

Той имаше продължителна история на пушене и.

Стандартна трансплантация на бял дроб би била безплодна, защото господин Бауер не би са оживели след интервенцията, в случай че лекарите заменят цялостните му с гной бели дробове незабавно със здрави.

Вместо това 34-годишният мъж беше подложен на вентилатор в медикаментозна кома, с цел да поддържа дишането му, само че неговият положението продължи да се утежнява.

Той беше изместен в болница Northwestern, където хирурзите започнаха рядка интервенция на господин Bauer.

Те отстраниха и двата му бели дроба и използваха животоподдържащо устройство, наречено екстракорпорално мембранна оксигенация (ECMO), с цел да го поддържа жив, до момента в който инфекцията се почисти от кръвта му.

Daredevil, на 104, умира една седмица откакто стана „ най-старият парашутист в света '

Проблемът в този момент беше в сърцето на пациента. Без белите дробове като опора, органът или ще се движи, или ще се плъзне по-дълбоко в гръдната му празнина.

„ След като извадихме белите дробове, осъзнахме, че в този момент би трябвало да поддържаме сърцето “, господин Хирургът на Бауер, доктор Анкит Бхарат, шеф на гръдната хирургия в болничното заведение, сподели.

Решението беше чифт Double-D гръдни импланти.

„ Търсихме най-големия нещо, което щеше да се побере там в гръдната му празнина “, добави доктор Бхарат.

Имплантите поддържаха сърцето на господин Бауер на място и инфекцията му скоро беше изчистена.

Два дни по-късно подпорите бяха отстранени и хирурзите сполучливо трансплантираха здрави бели дробове от донор в тялото му.

Според болничното заведение това е първият път, когато гръдни импланти са употребявани при двойна белодробна трансплантация.

Прочетете повече:
Марк Зукърбърг претърпя интервенция след пострадване на коляното по време на подготовка за борба по смесени бойни изкуства

Коментирайки необикновената процедура, господин Бауер сподели: „ Не знаех доста за до края на обстоятелството, само че ми се стори ужасно и ненапълно смешно. "

" Чувствам се толкоз блажен. Невероятно е ", добави той. „ Получих втори късмет за живот. "

Изображение: Снимка: Връзки с медиите на NM

Той беше изписан от болничното заведение през септември и сега се следи от неговия екип по трансплантация. < /p>

Очаква се той да се възвърне изцяло.

Междувременно партньорката му, Сюзън Гор, беше объркана от цялата процедура.

„ Все още ме изумява че той не е имал бели дробове в тялото си, само че към момента е бил жив ", сподели тя.

Поддържането на пациент жив без бели дробове е необикновено рядко и изисква доста опит, само че не е напълно ново, сподели доктор Джон Майкъл Рейнолдс, трансплантационен пулмолог, който не е взел участие в тази интервенция.

„ Те слагат тези импланти, това е нещото, което сграбчва окото “, сподели той. „ Но това е доста нищожен аспект от това, което беше готово. "

Неговият екип в университетската болница Дюк поддържа жив пациент с кистозна фиброза без бели дробове, употребявайки изкуствена кислородна поддръжка. Той претърпя двойна белодробна трансплантация шест дни по-късно и се възвърне.

А момиченце от Брайтън беше най-младият човек в Обединеното кралство, получил двойна белодробна трансплантация. Имоджен Болтън беше единствено на пет месеца и половина, когато претърпя животоспасяващата интервенция през 2016 година и отиде на първия си образователен ден през 2020 година

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР