Той и хората му бяха арестувани през ноември 2009 г.Преждевременното

...
Той и хората му бяха арестувани през ноември 2009 г.Преждевременното
Коментари Харесай

Прокопи Културиста остава зад решетките заради…

Той и хората му бяха задържани през ноември 2009 година
Преждевременното освобождение от пандиза на тартора на бандата за отвличания „ Наглите “ Прокопи Прокопиев – Културиста се отсрочва с най-малко 2 години, издават осведомени от Министерството на правораздаването.

Очакваше се Прокопиев да бъде предварително освободен от пандиза в средата на идващия месец, когато молбата му за опрощение трябваше да бъде прегледана от Софийския градски съд.

В последния миг обаче от управата на Софийския затвор са изтеглили молбата на Прокопиев до съда с претекст, че терористът от „ Наглите “ към момента не е излежал 2/3 от наложената му 18-годишна присъда.
Според осведомени, Прокопи Културиста е употребил услугите на досегашния шеф на пандиза Десислав Трайков, който сега се е преквалифицирал като юрист, с цел да си издейства предварителна прошка.

От сегашния командно-надзорен състав на Софийския затвор обаче изнамерили няколко дисциплинарни нарушавания на Прокопиев от първите месеци на пребиваването му зад решетките, с цел да отхвърлят молбата му. Сред тях е сборичкване с рецидивиста Ягуара през 2015 година

Според импровизирано изказване служебният министър на правораздаването е издал джука заповед да не се позволява предварителното освобождение на тартора на „ Наглите “. Според напътствията му казусът даже не трябвало стига до разглеждане в съда, който можел да се произнесе в интерес на Прокопиев.

Служител от Главна дирекция „ Изпълнения на наказванията “ към Министерството на правораздаването разяснява, че Културиста има насъбрани дисциплинарни нарушавания зад решетките, които съзнателно не са били сборувани, когато молбата му за предварително освобождение е била придвижвана. Той ще остане в килия най-малко до началото на 2024 година и едвам по-късно може да изиска предварителното си стартиране от пандиза.

Прокопи Прокопиев е зад решетките от края на 2009 година Присъдата му обаче беше прочетена дефинитивно едвам през 2014 година Той беше наказан на 18 година отнемане от независимост поради серия от похищения и инквизиции на най-малко 13 богаташи в интервала 2006-2009 година, проведени от ръководената от него тайфа „ Наглите “.

Той и хората му бяха задържани през ноември 2009 година, малко след последното им съдбовно 13-о похищение – на студента Румен Гунински. От в началото арестуваните 18 индивида обаче едвам петима главорези от „ Наглите “ бяха наказани – Прокопи Прокопиев, Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Релето и Любомир Димитров – Гребеца. Петият наказан Кирил Кирилов – Шкафа бе застигнат от улично правораздаване дни преди да влезе зад решетките. Неизвестен стрелец го причака пред дома му в ж.к. „ Младост “ и изпълни тялото му с олово.

Двама от наказаните членове от бандата на „ Наглите “ към този момент са на независимост. Първи още преди година и половина излезе Ивайло Евтимов – Йожи. Съдът реши, че се е поправил в пандиза. Малко по-късно, в края на декември 2021 година съдиите почетоха молбата за предварителна независимост и на Даниел Димитров – Данчо Релето. Прокопи Прокопиев – Културиста обаче ще изкара още минимум 15 месеца в пандиза.

Единственият от „ Наглите “, който сигурно няма да вкуси свободата, е наказания на пожизнен затвор Любомир Димитров – Любо Гребеца, който бе наказан като причинител на две убийства – над похитения от „ Наглите “ Юлиян Лефтеров – Кунгфуто и на Иван Пайнавелов – Сапата, който дълго време е бил водеща фигура в бандата за отвличания.
Източник: Уикенд
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР