Той е управител на една от най-големите ИТ компании у

...
Той е управител на една от най-големите ИТ компании у
Коментари Харесай

От студент във Виена до ръководител на една от най-големите ИТ компании в България: Андон Сименов разкрива формулата на успеха

Той е шеф на една от най-големите ИТ компании у нас - " SoftServe България ". Андон Симеонов управлява екип от над 500 души, като бизнесът му се радва на световно развиване и напредък. SoftServe е световна компания с над 25-годишна история.

Тя работи на международния пазар в областта на създаването на програмен продукт и даването на консултантски услуги на компании от целия свят. Подпомага започващи или към този момент одобрени имена в областта на опазването на здравето, финансите, банковия и осигурителен бранш, цифровите медии и търговията.

Как стартира всичко?

" В основата стои образованието. И, несъмнено, контактите ", споделя ни Андон.

Той зaвъpшвa профиесионалната МВА бизнec пpoгpaмa нa Bиeнcĸия иĸoнoмичecĸи yнивepcитeт -. Именно по време на следването му там се ражда и концепцията да оглави български офис на международната ИТ компания.

Винаги при всички успешни рецепти стоят уменията, които си придобил и срещите с верните хора. Мога да кажа, че Виенският стопански университет безусловно промени живота ми, тъй като точно по време на образованието ми там аз се срещнах с ръководител на екипа на SoftServe във Виена. Така стартира всичко ", споделя Симеонов.

Българският офис на ИТ компанията е открит през 2014 година и става един от от 14-те развойни центъра на групата. Вече е и един от най-успешните ѝ. Андон Симеонов споделя, че през днешния ден екипът в София е от значимо стратегическо значение за цялата организация.

Формулата на триумфа

" Когато приказваме за триумф на бизнеса в България е доста значимо какъв е екипът до теб, културата и образованието ти, твоята упоритостта и цялата палитра от умения, които даден управител би трябвало да събере. Ще опиша една история. Стив Джобс преди време беше казвал, че като дете е видял човек, който събира камъни в квартала.

Джобс го попитал какво прави и оня му посочил купчина от камъни, които вкарвал в пералня, въртял ги и по този начин на другия ден те били съвършено полирани и прелестни. В този ред на мисли - един екип е по същия метод. Хора, познания, разногласия, противоречие и в последна сметка екипът се " полира " и работи напред като едно общо цяло. "

В България Андон Симеонов е първият чиновник на SoftServe. 9 години по-късно те са над 500, ръководени от него. Мениджърът акцентира, че значително е виновен за този триумф и по тази причина се пробва да му се отблагодари.

" Университетът ми даде толкоз доста. След като приключих, няколко години по-късно започнах активност като уредник на всички хора от България, които са приключили тази стратегия. Тоест, не преставам да взимам най-ценното от това ужасно образование. "

Защо избрах България?

Андон Симеонов вярва, че страната ни през днешния ден дава от ден на ден благоприятни условия за развиването на сполучлив бизнес. Преди да стартира работа тук получава положителни оферти от Англия и от други страни, само че избира България точно поради новите благоприятни условия за развиване.

" Стандартът на живот, който човек може да реализира от тук е в равнища над това, в което може да бъде реализирано в чужбина. "

Колкото до бъдещите проекти на " SoftServe България ", компанията стартира да се специализираме в платформите и евентуално идващите година и половина фокусът ще бъде в тази посока.

Андон Симеонов обмисля и съществени партньорства с локални университети, академии и провеждането на разнообразни. Защото на първо място е образованието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР