Той е останал шокиран от цените Все повече българи остават

...
Той е останал шокиран от цените Все повече българи остават
Коментари Харесай

Петър отиде на пазар в Одрин и каза защо повече никога няма да стъпи там

Той е останал шокиран от цените

Все повече българи остават разочаровани след посещаване в една от най-предпочитаните за шопинг турски градове, а точно Одрин. Граничният град от десетилетия е прочут измежду нашенци като шопинг дестинация. Българската тирада по улиците и магазините през уикендите доминира, даже и локалните го владеят съвсем съвършено, табелите също са написани на нашия език. През последните години обаче се вижда отрицателна наклонност – повишаване на цените на всичко и нахалното държание на другояче известните с гостоприемството и дружелюбно отношение търговци.

Сред разочарованите клиенти е и Петър П. Младият мъж от години върви на пазар в Одрин, само че последното му посещаване преди празниците е най-вероятно последното, споделя той в обществените мрежи. Българинът е шокиран от цените в Одрин. 

„ Преди беше на ниска цена и имаше смисъл да се върви на пазар. Сега не е по този начин. Не си заслужава чакането на границата, в случай че не е единствено за разходка. Цените са изравнени с нашите. Преди ходехме за саралията, а в този момент тя коства съвсем колкото в Истанбул. А в дребна сладкарница платих повече, в сравнение с брега на Златния рог “, жалва се той. 

Отношението на търговците е другата причина, заради която Петър зачертава Одрин от шопинг дестинациите си. 

„ Турците по принцип са известни с гостоприемството си. Спор няма. Но в Одрин търговците сякаш това малко се промени. Може би се дължи на многото клиенти от България и Гърция. Изнагляха. Не смъкват от цените, както преди, няма го и това топло посрещане “, написа още Петър.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР