Той е най-големият, връщан някога на Земята.Космическият кораб Озирис-Рекс събра

...
Той е най-големият, връщан някога на Земята.Космическият кораб Озирис-Рекс събра
Коментари Харесай

НАСА разкрива „невероятни“ находки от астероид, който може да обясни произхода на живота на Земята

Той е най-големият, връщан в миналото на Земята.

Космическият транспортен съд Озирис-Рекс събра пробите преди три години и по-късно ги пусна запечатани в капсула по време на прехвръкване край Земята предишния месец.

Изображение: Астероид Бену, следен от галактическия транспортен съд Озирис-Рекс. Снимка: NASA/AP

Учените се надяват, че може да хвърли светлина върху произхода на слънчевата система и живота на Земята.

Аналитикът на тестът на Озирис-Рекс, Даниел Главин, сподели по време на конференция за разкриват материала, че тестът е била „ заредена с органични субстанции “.

„ Това е просто необикновен материал “, сподели той.

Най-новият метеорит на НАСА: Учените разкриват „ невероятна “ първа проба от галактически обект на 4,5 милиарда години – която съдържа улики за произхода на живота

„ Това нещо е фантазия на астробиолог, просто нямам самообладание с цел да се доберат до него. "

Учените изследват дали метеорити като Бену са засяли Земята с пребиотични химикали.

Г-н Главин сподели: „ Ще научим по този начин доста за произхода на слънчевата система, еволюцията и евентуално по какъв начин даже животът е почнал тук на Земята. "

Данте Лаурета, основен откривател на Osiris-Rex, сподели, че камъните с разнообразни размери, съдържащи се в тестът, биха дали скъпа информация за учените.

„ Нещо от космоса, което в никакъв случай не сме виждали в нашите лаборатории “

„ Нещо сходно не би стигнало до повърхността на Земята като астероид “, той сподели.

" Така че да имаме нещо от космоса, което в никакъв случай не сме виждали в нашите лаборатории, няма нищо по-вълнуващо. "

Бену се счита за най-опасния метеорит в Слънчевата система - макар че НАСА е пресметнала, че възможностите й да удари Земята през 2182 година са дребни, единствено едно на 2700, или 0,037%.

Лори Глейз, шеф на отдела за планетарни науки на организацията, изясни по какъв начин последната проба може да помогне за отбраната на нашата планета от пагубен удар с галактически обект.

Тя сподели, че задачата е разрешила на НАСА да мери дребна мощ, основана от слънчевата топлота и въртенето на метеорит - обяснявайки, че тази мощ е " в действителност значима за подкрепяне да предвидим по кое време съответен метеорит може да бъде рисков ".

Изображение: Член на екипа за възобновяване изследва капсула, съдържаща първите проби от метеорити на НАСА, преди да бъде отнесена във краткотрайна чиста стая в Dugway Proving Ground в Юта

" Какво ние в действителност желаеме да знаем дали метеорит ще пресече орбитата на Земята по същото време, когато ние сме на това място, и желаеме да не сме на това място, когато метеорит минава ", сподели тя.

Администратор Бил Нелсън – изясни, че откритието е невиждано.

„ С съвсем 5% въглерод от тежестта, въглеродът е централният детайл на живота, надалеч надхвърлящ нашата цел от 60 g, това е най-големият въглерод- богата проба от метеорити, връщана в миналото на земята ", сподели той.

Въглеродните и водните молекули са " тъкмо типът материал, който искахме да намерим ", добави господин Нелсън.

" Те ще ни оказват помощ да определим произхода на детайли, които биха могли да доведат до живот. "

Изображение: Изглед от външната страна на колектора за проби OSIRIS-REx. Снимка: НАСА/Ройтерс

Научният сътрудник на Sky News Томас Мур изяснява какво значи всичко това.

Толкова доста материал е върнат от метеорит Бену, че се е разлял от контейнера за събиране.

Учените от НАСА към момента не са влезнали вътре - те деликатно събират своята „ бонус проба “, с цел да се уверят, че не е пропиляна.

Това ги забави, тъй че имаха единствено време за осъществяване на главен разбор на материала през към две седмици, откогато капсулата се спусна с парашут в западната пустиня на Юта предишния месец.

Резултатите до момента демонстрират, че той е богат на въглерод, главен детайл за органичните молекули, които са градивните детайли на живота.

И зашеметяващите изображения с огромно нарастване, направени с електронен микроскоп, разкриват влакнести глинени частици, които съдържат вода.

Това добавя доказателствата, че метеоритите бомбардират планетата Земя преди милиарди години са донесли вода, която е формирала океаните, а също и семената на живота.

Но това е единствено началото.

Сега те би трябвало да схванат какви тъкмо химикали има тестът.

Анализ на материал, върнат от различен метеорит, наименуван Ryugu от японски галактически транспортен съд, разкри десетки органични съединения, в това число аминокиселини, които образуват протеини.

Имаше единствено малко количество от материал, върнат от Рюгу и учените към момента не са съумели да открият нито една от химическите съставки за производството на РНК и ДНК, генетичните кодове на живота на Земята.

Но има доста повече материал, върнат от Бену.

Малко над една четвърт от материала ще бъде оценен през идващите две години от учени в лаборатории по целия свят, в това число екип от Природонаучния музей в Лондон.

Останалата част ще бъдат непокътнати за бъдещи разбори, както споделя НАСА, от учени, които към момента не са родени, употребявайки техники, които единствено могат да бъдат въобразени.

Това може да ни каже повече за нашия генезис. Но може би също ще даде инструкции за това по какъв начин се е формирала нашата планета.

Бену е прозорец към ранните дни на Слънчевата система, преди 4,5 милиарда години. Вероятно се е трансформирало доста малко, откогато се е образувало от рохкави парчета, обикалящи сред Марс и Юпитер.

Планетите биха били образувани от еднакъв материал. Но материалът на Бену е непорочен, неизменен от интензивната топлота и налягане, включени в основаването на планета.

Можете да усетите вълнението на учените. Те са имали толкоз доста въпроси за нашето място във Вселената.

И с извадката от Bennu може да стартират да получават някои отговори.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР