Той е наказан за това, че на 30 август 2009

...
Той е наказан за това, че на 30 август 2009
Коментари Харесай

9 Години След Катастрофата В Пловдив Заловиха Полицая, Който Пиян Уби Таксиджия

Той е осъден за това, че на 30 август 2009 година в Пловдив, в региона на кръстовището на бул. " Пещерско шосе “ и ул. " Момина сълза “, при ръководство на МПС – лек автомобил " Ауди “, със скорост над 120 км/ч е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Р. Н. Пострадалият таксиметров водач умрял на 13.11.2009 година

Престъплението е осъществено в пияно положение, с централизация на алкохол в кръвта на подсъдимия 1,59 промила на хиляда – закононарушение по член 343 ал.3 предл. 1, вр. член 342 ал.1 от Наказателен кодекс. Със същата присъда Никола е наказан да заплати на брачната половинка и на малолетната щерка на умрелия Р. Н. по 100 000 лв. на всяка от тях. Делото е прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване и според тогава настоящия закон съдът е бил задължен да наложи наказване под минимума, написа " Пловдив 24 ".

Осъденият се е укрил и е разгласен за общодържавно търсене. Не е открит в страната, което е наложило Окръжна прокуратура – Пловдив да издаде Европейска заповед за арест.

На 17 август тази година в Министерство на вътрешните работи е получено известие, че наказаният Никола е арестуван в Мичам, Англия. Съдебните управляващи в Обединеното кралство са разрешили предаването му на българските правосъдни управляващи. По линия на интернационалния продан наказаният Никола е предаден на летище Хийтроу на българските управляващи. На 1 октомври тази година лицето е предадено за конвоиране на Групово дело " Охрана “ до Затвора – гр. Пловдив за изтърпяване на наказването отнемане от независимост.

През юни 2010 той беше приет за отговорен в това, че на 30 август 2009 година в Пловдив в региона на кръстовището на бул. " Пещерско шосе " и ул. " Момина сълза " при ръководство на МПС " Ауди " в пияно положение с централизация на алкохол в кръвта 1,59 промила и с превишева скорост от 120 км/ч. е нарушил разпоредбите за придвижване, с което е предизвикал гибелта на Радостин Николов.

От 2009 година Ерелийски работел като служител на реда в бранш " Охранителна полиция " към 6 РУП. На 29 август към 22 часа Ерелийски бил на заведение в Пловдив със свои познати. Там консумирал алкохол, след което посетил дискотека. Въпреки че използвал алкохол към 6.20 часа на 30 август Ерелийски управлявал лекия си автомобил по бул. " Пещерско шосе " със скорост от 120 км/ч. През него се движел таксиметров автомобил " Дачия ", ръководен от потърпевшия Радостин Николов.

На кръстовището с ул. " Момина сълза " Николов подхванал завой на ляво, като в този миг Аудито се намирало към 53-54 метра от него. Таксиметровият автомобил пресякъл траекторията на придвижване на Аудито. Последвал удар. Телесни повреждания получили и двамата водачи. Николов бил закаран в болница, само че след краткотрайното му стабилизиране, умрял на 13 ноември в резултат на тежка черепно-мозъчна, коремна и гръдна контузия.

Ерелийски беше наказан да заплати на околните на потърпевшия сумата от общо 200 000 лева за породените им с действието неимуществени вреди.

Делото се прегледа по процедурата на съкратеното правосъдно разследване - с авансово чуване без разпит на очевидците и движимостите лица пред съда. Подсъдимият признава фактическите условия по повдигнатото му обвиняване. Затова му беше несъмнено наказване под планувания най-малък размер. Присъдата предстои на обжалване в 15 дневен период пред Апелативния съд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР