Той е Майкъл Корлеоне в „Кръстникът“, Тони Монтана в „Белязания“

...
Той е Майкъл Корлеоне в „Кръстникът“, Тони Монтана в „Белязания“
Коментари Харесай

Ал Пачино за първата си номинация за „Оскар“ от 27 години насам

Той е Майкъл Корлеоне в „ Кръстникът “, Тони Монтана в „ Белязания “ и може да се похвали с още десетки запаметяващи се функции, по тази причина несъмнено ще се изненадате да разберете, че огромният артист Ал Пачино има една единствена премия „ Оскар “ и не е получавал друга номинация, откогато взе статуетката за ролята си в „ Усещане за жена “ през 1993 година Сега, 27 години по-късно, артистът още веднъж има късмет да грабне премията, този път за ролята си в „ Ирландецът “ на Мартин Скорсезе, в който играе Джими Хофа.

Тази седмица той показа със списание „ PEOPLE “ какво е да получиш номинация за „ Оскар “ след толкоз доста време: „ Идеята, че това е първата ми номинация след толкоз доста време е вълнуваща. Но също по този начин самата номинация ме прави доста благополучен, в действителност. Преживях цялото нещо. Първо се говореше, че може да получа номинация, само че не бях сигурен. И когато научих новината, това ми даде подтик, почувствах се добре. “

Снимка: Screenshot / The Irishman

Филмът на Скорсезе е една от най-забележителните ленти от 2019 година. В него вземат участие редица огромни артисти, измежду които Ал Пачино, Робърт де Ниро, Джо Пеши и Харви Кайтел. Макар да е изработен за разпространяване посредством стрийминг платформата Netflix, филмът има бюджет на холивудски блокбъстър – 159 милиона $. Ирландецът обаче се сблъска и с много рецензии поради времетраенето си (три часа и половина) и поради неналичието на женски персонажи.

Това е деветата номинация за „ Оскар “ на Ал Пачино, който преди са грабне премията за „ Усещане за жена “ беше номиниран още за филмите „ Кръстникът “, „ Серпико “, „ Кръстникът 2 “, „ Кучешки следобяд “, „ И правдивост за всички “, „ Дик Трейси “ и „ Гленгъри Глен Рос “. Той е един от дребното холивудски артисти, които са получавали две номинации за „ Оскар “ в една година. Кои са останалите може да научите на уеб страницата LadyZone.bg:
Само 12 артисти са получавали две номинации за „ Оскар “ в една и съща година – ето кои са те Общо трима мъже и девет дами са получавали номинация за най-хубава основна роля или за най-хубава поддържаща роля, само че никой от тях не е печелил и двете
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР