Той беше, и завинаги ще остане, Кайзер – императорът на

...
Той беше, и завинаги ще остане, Кайзер – императорът на
Коментари Харесай

Карл Лагерфелд – човекът, който случваше бъдещето

Той беше, и вечно ще остане, Кайзер – императорът на това, което се счита за красиво и съвременно в нашия свят.

е един от най-известните и разпознаваеми хора на нашето време. Именно на него модата дължи своята известност – той я извежда от статуса й на затворена общественост на хора, носещи скъпи облекла и основава фетиш – към движимости, места, лица. Всичко, което каже или сътвори се трансформира в мода – той не просто предусеща трендовете, той ги основава.

През 1965 година стартира съдействието му с Fendi. Повечето от нас даже не са били родени тогава. Чрез работата си за той свързва модата с изкуството, да вземем за пример точно Fendi бяха главният спонсор на реставрацията на римските фонтани преди няколко години, а Карл издаде книги със фотоси по тематиката.

През 1983 година той стартира работа в Chanel, пренебрегвайки предизвестията, че това е една забравена и от дълго време демодирана фешън къща.

Останалото, казано напълно безусловно, е история. Историята на живота му – дизайнер, фотограф, стилист, художник, илюстратор, карикатурист, куратор, публицист, просто талант. В наши дни, когато малко на брой дизайнери остават на поста си след общоприетите две до четири години, надали някой след Карл ще повтори неговия стаж като закрепостен създател в три фешън къщи, създаващ най-малко по 12 сбирки годишно, с неограничени компетенции.

Когато преди две години стартира да се приказва за вероятно пенсиониране и за това, че в действителност не са в цветущо положение, притежателите вършат нещо невиждано дотогава – афишират облагата на марката. Chanel, става известно, се оправят надалеч по-добре от „ феномена “ Gucci и са напълно покрай Louis Vuitton. Всичко, до което се допре Карл, се трансформира в злато.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР