Товарна линейка визмути жители на Цалапица. Причината за това е

...
Товарна линейка визмути жители на Цалапица. Причината за това е
Коментари Харесай

Линейка или товарен бус? Жители на Цалапица гледат и не вярват на очите си

„ Товарна ” кола за спешна помощ визмути поданици на Цалапица. Причината за това е товарната и разтоварваща активност, която са правили хората, пристигнали с нея на адрес на една от улиците в селото. Проверка на TrafficNews откри, че колата за спешна помощ е благосъстоятелност на  компания " Техно-Турс " ЕООД, която се занимава с ел. услуги и окабеляване. Собственост е на Димитър Ташев. Необяснимо за жителите е обаче, за какво транспортът на материалите се извършва с... линейка.
Прочетете още
Линейката е втора ръка, оборудвана е с буркани и сирени, които се употребяват при специфичен режим на придвижване.

Законът обаче е безапелационен, че автомобил със специфичен режим на придвижване употребяват единствено моторните транспортни средства на Спешна здравна помощ, Държавна организация " Национална сигурност ", основните и регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно заседание, Национална работа за защита и други служби.

Ако автомобилът се употребява от частно лице за товарна активност, то би трябвало да е записана в КАТ като товарен автомобил. Ако пък компанията се занимава с медицински действия, то тогава тя би трябвало да бъде вписана като специфичен автомобил.

На друго мнение е обаче шефът на компания " Техно- Турс ", с който медията ни се свърза. Той съобщи, че колата за спешна помощ е частна и има право да транспортира каквото си изиска с нея, с изключение на бежанци. Добави и, че даже от време на време транспортното средство се наема и употребява за мачове и други събития като профилиран автомобил, което също е в прорез със закона, защото няма по какъв начин колата за спешна помощ да се употребява и като товарна кола, и като профилиран автомобил. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР