Товарен самолет, който по документи е трябвало да изнесе бисквити

...
Товарен самолет, който по документи е трябвало да изнесе бисквити
Коментари Харесай

Злато, маскирано като бисквити, изнасят от Судан

Товарен аероплан, който по документи е трябвало да изнесе бисквити от Судан за Русия, в действителност, превозвал контрабандно злато.

Това разкриват митнически чиновници на летището в Хартум пред Си Ен Ен.

Ценният товар е открит няколко дни след началото на съветската инвазия в Украйна.

Документите на каргото показвали, че самолетът е претрупан с бисквити. Судан рядко - съвсем в никакъв случай, не изнася бисквити, отбелязва международната телевизия.

Товарът е тестван от летищните управляващи, макар проруското управление на страната. "Вътре в товарната част на самолета бяха подредени разноцветни кутии с бисквитки. Точно под тях бяха скрити дървени кутии с най-ценния запас на Судан - злато. Приблизително един звук ", се споделя в материала.

За прехвърлянето на контрабандно злато през февруари оповестяват няколко публични судански източника. Това е единствено един от 16-те известни контрабандни полета на съветско злато от Судан през последната година и половина, добавя медията.

Судан е третият по величина производител на благородния метал в Африка.

Според журналистическо следствие на медията това е премислена от Русия скица за плячкосване на благосъстоянието на Судан в опит да се укрепи Русия против по-строгите западни наказания. А също и за подкрепяне на финансирането на военния бранш на Руската федерация.

С този износ на злато, обаче, военното управление на Судан лишава жителите на бедната страна от милиарди долари.

"Отдавна знаем, че Русия експлоатира естествените запаси на Судан. За да резервира достъпа до тези запаси, Русия улесни боен прелом в страната и сложи отпред свои подставени лица ", сподели някогашен американски чиновник, осведомен със случая, пред CNN, представен от БГНЕС.

В центъра на схемата сред Москва и военната хунта на Судан е Евгений Пригожин - съветски олигарх и основен съдружник на президента Владимир Путин, считан за притежател на частната военна компания "Вагнер ", която участваше в скрит план за свалянето и убийството на украинския президент Володимир Зеленски.

"Чрез Meroe Gold и други компании, свързани с Пригожин, олигархът е създал тактика за плячкосване на икономическите запаси на африканските страни ", оповестява Денис Коротков, следовател в Лондонския център за досиета.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР