Товарен кораб, плаващ под флага на Хонконг, потъна в зоната

...
Товарен кораб, плаващ под флага на Хонконг, потъна в зоната
Коментари Харесай

Кораб потъна във водите между Южна Корея и Япония, 11 души са намерени в безсъзнание

Товарен транспортен съд, плаващ под флага на Хонконг, потъна в зоната сред Южна Корея и Япония, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Изпратени на мястото избавителни екипи са съумели да открият минимум 14 от 22-та членове на екипажа на кораба, съобщи ДПА. От тях 11 са били в безсъзнание.
Кораби и самолети на японската и южнокорейската брегова защита, както и два търговски товарни кораба, са траяли да търсят останалите членове на екипажа, само че съгласно южнокорейски представители издирвателната интервенция е затруднена поради мощните ветрове и талази, добавя Асошиейтед прес.
Корабът " Джин Тиан " с тегло от 6551 тона е потопен към три часа и половина, откакто в 23:15 ч. локално време през вчерашния ден вечерта той е изпратил сигнал за злополучие. По това време той се е намирал в японската извънредна икономическа зона, сподели Шиня Китахара от японската брегова защита.
Корабът е бил с регистрация в Хонконг и е пренасял дървен материал. Той е потопен на към 160 км югозападно от Нагасаки, Япония, и на към 150 км южно от южнокорейския остров Джеджу.
За последно капитанът на кораба е приказвал с бреговата защита посредством сателитен телефон и е споделил, че екипажът ще напусне кораба. Разговорът е бил извършен минути преди корабът да потъне, оповестяват представители на бреговата защита на остров Джеджу.
Според южнокорейски и японски представители лица 14 членове на екипажа са били от Китай, а осем от Мианма.
Корейските публични лица все още не са съобщили къде ще бъдат откарани избавените членове на екипажа.
Причината за потъването на кораба не е изяснена и няма признаци той да се е сблъскал с различен транспортен съд.  Представители на бреговата защита на острова Джеджу споделиха, че за региона е имало предизвестие за мощен вятър, само че по-късно то е било анулирано. Там към 7 ч. локално време през днешния ден вятърът е бил със скорост 16 метра в секунда, а вълните са били с височина към 3-4 метра. Температурата на водата е била към 18,5 градуса по Целзий, обявиха корейски длъжностни лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР