Това заяви във встъпителното си слово при откриването на 19-ия

...
Това заяви във встъпителното си слово при откриването на 19-ия
Коментари Харесай

Светло бъдеще, но и тежки предизвикателства пред Китай

Това съобщи във встъпителното си слово при откриването на 19-ия конгрес на Китайската комунистическа партия президентът Си Цзипин, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Сред сериозните провокации, които Си открои като нерешени в задоволителна степен, са разширяваща се разлика в приходите , както и проблеми в сферите на заетостта, образованието, опазването на здравето и други.

Си също по този начин съобщи, че през последните пет години обществената непоклатимост е била съхранена, а националната сигурност - укрепена.

Асошиейтед прес отбелязва, че признанието на китайския президент за икономическите провокации буди изненада, защото упованията са били в своята тирада той да акцентира на увереността на партията и дълготрайните визии.

По думите на Си партията ще би трябвало да поеме огромни опасности и да преодолее "голяма опозиция ".

Президентът съобщи, че в Китай са зародили "някои остри проблеми вследствие на небалансирано и погрешно икономическо развиване ", съобщи ДПА.

"Реалната стопанска система чака усъвършенствания, а имаме да извървим и дълъг път в опазването на околната среда ", сподели той.

"Трябва да вложим повече сила в отстраняването на несъответствията и дефектите в развиването и да предприемем сериозен опит за възстановяване качеството и резултатите от развиването ", съобщи Си.

По думите му китайските управляващи ще оставят пазарът да играе решаваща роля при насочването на запаси, съобщи Ройтерс. Китайската стопанска система ще продължи да се отваря, а финансовите промени ще станат още по-дълбоки.

Предвижда се и в същото време ролята на държавните компании в стопанската система да нарасне.

Той сподели също, че социализмът с китайска специфичност е навлязъл в нова епоха, заяви ТАСС.

По думите му битката с корупцията е укрепила позициите на ККП, като тази акция към този момент е набрала голяма скорост. Си съобщи, че към корупция вътре в партията не се демонстрира никаква приемливост.

Той уточни също, представен от Ройтерс, че китайските управляващи ще пазят суверенитета на страната си и ще противодействат на всевъзможни дейности за разделянето й.

Китайският президент посочи, че през последните пет години Пекин се е противопоставил уверено на независимостта на Тайван и не е позволил тя да стане факт.
Китай счита Тайван за своя провинция.

Си съобщи, че Китай ще модернизира въоръжените си сили и ще усили тяхната мощност.
"Ще поставим всички вероятни старания да увеличим отбранителните качества на китайските въоръжени сили, както и да ги модернизираме ", сподели той.

Си съобщи и че Октомврийската гражданска война е дала подтик за национално развиване на Китай.
"Преди столетие оръдейните залпове на Октомврийската гражданска война донесоха до Китай марксизъм-ленинизма. Водещите мозъци на Китай в научната доктрина на марксизъм-ленинизма откриха пътя за решение проблемите на страната ", сподели той, като уточни още, че Китай няма да копира непознати политически системи.

В речта си Си даде позитивна оценка на построяването от Китай на изкуствени острови в противоречивите води на Южнокитайско море, както и на знаковата за своето ръководство външнополитическа самодейност за инфраструктурни вложения за възстановяване на връзките сред Китай, Европа и Африка "Един пояс, веднъж ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР