Това заяви в предаването журналистът Руслан Трад, анализатор на процесите

...
Това заяви в предаването журналистът Руслан Трад, анализатор на процесите
Коментари Харесай

Трад: Ако помощта за Сирия мине през Дамаск, трябва да я забравим

Това съобщи в предаването журналистът Руслан Трад, анализатор на процесите в Близкия изток. 

бе афиширана като огромна победа от служебното държавно управление и бе отразена безрезервно в огромна част от медиите. Проблемът обаче е, че съществено наранени от трусовете в Сирия са бунтовническите райони, а филантропичната помощ, изпратена от страната ни, ще отиде в Дамаск, който се управлява от режима на Башар ал-Асад. Въпросът е ще стигне ли тази помощ до засегнатите места. 

Анализатори към този момент разясняват, че служебното държавно управление и президента Румен Радев оказват помощ на сирийския режим да изпере имиджа си. За това свидетелстват няколко събития от последните седмици. 

" Радев харесва Русия и има вяра в този модел. Хората към него, които са негови съветници също - би трябвало да сме положителни с Русия, да имаме търговски връзки. Не си припомням толкоз дейна акция на българска територия от тази, която се случва сега - и от страна на сирийското посолство, и от страна на Радев и съветските мрежи, които са обединени и приказват от една страна за обстановката в България, от друга - за глобите върху Иран, Русия и Сирия. Фронтът е задействан и е доста нападателен. Външният ни министър праща приветствена депеша на Иран за 44 години от революцията в страната. За кое честити и от името на кого? За смазването на митингите, за убийството на кюрди в югозападната част? Изказванията на тези политици отекват като “България сподели еди какво си ”. Аз не желая да бъда свързван с тези хора и не считам, че има огромен брой хора, които са съгласни с това. Сирийският дипломат персонално благодари на Радев за оказаната помощ. Българската помощ за Сирия ще отиде през територии на Хизбула и режима на Асад ", разяснява Трад. 

“В обществените мрежи сега тече акция, която сега визира Сирия, тъй като е обща тематика за руснаците и режима на Асад. Кампанията обаче се пази от тези, които бранят военните дейности на Русия в Украйна. Разменят си тематиките - през днешния ден ще приказваме за COVID-19, на следващия ден - за американското земетресение. Това е друга теза, която се прокарва - че Съединени американски щати са провокирали труса поради търсене на газ по границата сред Сирия и Турция. Затова предизвестяват да няма рандеман на шистов газ в Добруджа. Това е логиката на малко ”, изясни още Трад.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР