Това заяви в предаването 120 минути по БТВ Цветлин Йовчев

...
Това заяви в предаването 120 минути по БТВ Цветлин Йовчев
Коментари Харесай

Йовчев: Опитът за отравяне на Гебрев може да е частна поръчка на руското разузнаване

Това съобщи в предаването " 120 минути " по БТВ Цветлин Йовчев - някогашен ръководител на ДАНС.
Той добави, че след случая " Скрипал " президентът на Русия е уволнил 15 генерали, през 2014 година е направил " една чиста в армията ", а през 2016 година е основал нова военна конструкция - национална армия на Русия. По думите на Йовчев звеното има за цел да пази Путин, само че не се знае от кого, което приказва за вътрешна рецесия.
Той разяснява, че журналистическото следствие на великобритански издания е много съществено и този път са налице съответни обстоятелства, които са проверими. Към момента даже има съображение да се твърди, че е осъществена интервенция на съветското военно разузнаване и тя съответствува по време и място с покушението против Скрипал.
Първоначално доста от специалистите са били скептични към тази теза, само че след изнесените данни и съответно посочени имена на хора с присъединяване в евентуална такава интервенция и това, че са употребявали подправена идентичност - това изказване не е отречено от съветската страна. " Имаше задоволително време и Русия можеше да опровергае и да потвърди, че зад самоличностите фактически има действителни хора. А това може да стане посредством срещи и диалози с близки, родственици, съученици, сътрудници по месторабота на обвинявания в прилагане на подправена идентичност. Но това не се случи. Напротив, бяха атакувани заключенията, само че никой не опроверга основата на тези изводи. Това е първият път в който се отхвърля. ", съобщи изрично Йовчев.
Той посочи, че в случай че бъде доказано, че има присъединяване от съветското разузнаване в тази ситуация с Емилиян Гебрев, то тогава нещо буди съществено неразбиране и излиза, че това е " зле планувана, ниско бюджетна и непрофесионално и нескопосано изпълнена интервенция, което не приказва добре точно за съветското разузнаване ". Цветлин Йовчев заяви в умозаключение поддръжката си към тезата, че трета стана може да е забъркана в случилото се, тъй като в случай че за отравянето на Скрипал е има претекст, то за Гебрев подобен липсва към този момент.
Бившият ръководител на ДАНС съпостави сегашния случай с атентата на летище Сарафово, край Бургас, при който за определяне самоличността на хората, взели участие в него, бе нужен огромен интервал от време.
Днес стана ясно, че Емилиян Гебрев към този момент се въздържа от медийни изказвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР