Това заяви в интервю за Денят на живо“ народният представител

...
Това заяви в интервю за Денят на живо“ народният представител
Коментари Харесай

Искрен Митев: Като провален президент, Радев няма как да е успешен политик

Това съобщи в изявление за „ Денят онлайн “ националният представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Искрен Митев.

 

Той дефинира законопроекта на Явор Божанков (ПП-ДБ) за ограничение на президентските пълномощия като " безусловно настоящ ". Според него, за него ще се събере задоволително поддръжка измежду депутатите.

 

" Ще бъде прегледан и изменен тъй че да дава отговор напълно на всички законови правила. Ще създадем по този начин, че България да бъде естествена европейска страна, където в случай че не ръководи постоянното държавно управление, ръководи постоянното държавно управление в оставка или този, който желае да смъкна държавното управление, предлага кой да ръководи ", посочи Искрен Митев. 

 

По думите му, Румен Радев цели държавното управление да падне, защото желае властта за себе си, с цел да ръководи България еднолично. 

 

Искрен Митев разяснява и тематиката за възможен нов референдум - за опазване на 3 март като народен празник. " Те желаят в обществото да се приказва по какъв начин няма да има 3-ти март. Това не е правилно. Това е следващият опит да се наплашат българите, вместо да се насочим към същинските борби. Ние би трябвало да слушаме хората.

 

Ако се провежда референдум за това, ще го поддържа и ще се съобразя с мнението. Винаги би трябвало да се чува гласът на хората, когато въпросът е заложен вярно. Много постоянно референдумите се употребяват за популизъм, както този за лв.. Единствената цел беше да се направи акция, която бе направена сполучливо ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР