Това заяви в ефира на NOVA NEWS бившият зам.-министър на

...
Това заяви в ефира на NOVA NEWS бившият зам.-министър на
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Издаването на български паспорти на двамата за...

Това съобщи в ефира на NOVA NEWS някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

 

По думите му договарянията за освобождението на заложниците са в доста тежка фаза сега. Те се водят от същите хора, които преди една година водиха договаряния с Хамас за освобождението на един израелски боец, увери Керемедчиев. Израелският екип съумя да контракти освобождението тогава, добави той. Сега в процеса вземат участие и Катар и Съединени американски щати, защото има арестувани и непознати жители, уточни някогашният зам.-министър на външните работи.

 

" Хамас желае да почисти своето име пред интернационалната общественост, по тази причина и разгласява фрагменти от военните дейности в Газа ", означи той. Според него организацията желае да подчертае, че експанзията не е единствено от тяхна страна, само че и от страна на Израел. В началото света осъди терористичната офанзива, само че сега общностите са по-склонни да виждат какво се случва в Газа и да съпричастни с хората там, добави Керемедчиев. Организацията се пробва да не отваря втори фронт, акцентира той. По негови думи Хамас пропуща единствено по описи избрани хора, които да излязат от Ивицата Газа, т.е. изрично държи палестинското население там като заложници.

 

Анализаторът изрази мнение и по отношение на възможностите на страната ни за влизане в Шенген. Той разяснява, че в случай че за следващ път се сложи преграда е належащо през 2024 година „ да натиснем за влизане на два стадия: с летищата и пристанищата и съответна дата със сухопътни граници “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР