Това заяви управителят на Българската народна банка Димитър Радев по

...
Това заяви управителят на Българската народна банка Димитър Радев по
Коментари Харесай

Референдумът на ”Възраждане” за еврото ще пропука консенсуса за Еврозоната

Това съобщи шефът на Българската национална банка Димитър Радев по време на съвещанието на Комисията по правни въпроси, която разисква въпроса. 

 

Партията на Костадин Костадинов желае да попита българите съгласни ли са българският лев да бъде единствената публична валута у нас до 2043 година - т.е. влизането на страната ни в Еврозоната да бъде отсрочено. 

 

Димитър Радев уточни, че страната ни е постигнала сериозен прогрес в присъединението си в Еврозоната и е единствената страна, чиято валута е част от ЕРМ - 2, което е най-важното, само че не и единственото изискване за участие. София е на финален стадий. 

 

Според гуверньора на Българска народна банка блокирането на процеса на този стадий ще има съществени последствия за страната ни и ще утежни изискванията за финансиране на страната и бизнеса. 

 

Димитър Радев прикани за политическа консолидация към въпроса. Шефът на Българска народна банка посочи още, че нарушаването на интернационалните контракти, които България е подписала през годините и утвърдила, ще е казус и ще подкопае доверието на интернационалните сътрудници по отношение на страната ни.

 

Междувременно през днешния ден стана ясно, че от “Има подобен народ ” оферират да бъдат понижени на половина нужните подписи за свикването на референдум. За наложително осъществяване на референдум към този момент да са нужни 200 хиляди, вместо до момента изискваните 400 хиляди подписи, плануват импортираните ремонти. А за разискване в Народното събрание те се понижават от 200 хиляди на 100 хиляди

Предлага се още да се отстрани прага за признание на един референдум за сполучлив, а точно в него да вземат участие половината от гласувалите на последните парламентарни избори, както и условието подписката да се предава на ГРАО за инспекция в електронен тип. Увеличава се и срокът за събиране на подписи – от 3 на 5 месеца.

От Има Такъв Народ отхвърлиха подозрението, че внасят измененията, с цел да улеснят провеждането на референдума за опазване на българския лев, иницииран от " Възраждане ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР