Това заяви пред Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова в коментар

...
Това заяви пред Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова в коментар
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Асен Василев да подаде оставка, ако се пренебрегват фирми, които зависят от руския газ

Това съобщи пред Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова в коментар за изявлението на вицепремиера Асен Василев, че позицията на президента по тематиката с доставките на оръжие за Украйна е „ позорна “. Попитана от кого ще би трябвало да бъдат подавани въпросните оставки, в случай че се потвърди абсурда, тя отговори: „ От господин Асен Василев”.

„ Ако решението за това да не се заплащат на „ Газпром” доставки на газ от Русия е взето поради това да се вкарва друга газ посредством офшорна компания, и това е контрактувано авансово, това значи, че има скандал и този, който го е взел това решение, би трябвало да си подаде оставката. Това е позорна позиция “, разясни Йотова.

Тя бе безапелационна, че от първия съвещателен съвет при президента, който беше призован незабавно след започването на войната, до през днешния ден Румен Радев не е трансформирал позицията си по въпроса: „ Всички бяха единомислещи тогава, че става дума за неуместна война, за инвазия, за нарушен суверенитет. Тази позиция на президентската институция не се е трансформирала до през днешния ден. Но се трансформираха неуверените решения и позиции на държавно управление, откъдето пристигна и тази неустановеност “.

Вицепрезидентът насочи и рецензия, че не се е провел изключителният Коалиционен съвет, а в същото време на следващия ден българският министър на енергетиката ще взе участие на изключителна среща на министрите на енергетиката в Европейски Съюз.

„ В момента имаме две радикално разнообразни позиции – на Нинова да се възобновят договарянията с „ Газпром “, и на Асен Василев да се върви към различни доставки “, разяснява Йотова.

Вицепрезидентът не е сюрпризирана от позицията на водачът на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система Корнелия Нинова по отношение на президента Румен Радев.

„ Струва ми се, че сега госпожа Нинова като стопански министър е съдружен сътрудник на това „ отроче “. Не виждам нищо неприятно в тази коалиция. Още имам вяра, че има бъдеще “, сподели Йотова и дефинира обвиняванията за „ синхрон с Борисов “ като „ невъзможни”.

„ Не преглеждам хипотезата за рухване на държавното управление “, сподели още Йотова, която не счита също, че може Корнелия Нинова да провокира рухването на кабинета „ Петков “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР