Това заяви пред Нова телевизия съдия Нели Куцкова след вчерашното

...
Това заяви пред Нова телевизия съдия Нели Куцкова след вчерашното
Коментари Харесай

Съдия Нели Куцкова: Важно е да се раздрусат клоните, за да изпадн...

Това съобщи пред Нова телевизия арбитър Нели Куцкова след вчерашното чуване на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов и арбитър Владислава Цариградска пред Висшия правосъден съвет във връзка убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и подозренията, че той е взел участие в скица за напън върху магистрати.

 

Надявам се повече сътрудници да са склонни да приказват, около всичко това, което се случва. Тези, за които се разбра, не са единствените, уточни още Куцкова.

“Знам за доста случаи на упражняван напън, само че те (магистратите) не се оплакват ”, съобщи тя.

 

и следени за 4 години, съобщи по време на чуването арбитър Атанаска Дишева, която цитира данните, предоставени от арбитър Владислава Цариградска от отчетите на бюрото за надзор на специфичните разследващи служби. Дишева уточни, че няма данни за формиране на досъдебни производства, макар че има направени материални доказателствени средства.

 

На въпрос огромен ли е броят на тези СРС-та за този интервал и има ли подозрения за съответна цел, която е била преследвана, Куцкова съобщи:

 

“За този интервал това не са толкоз доста СРС-та. И хората, които работят в правосъдната система, подлежат на надзор. Цифрата не ме тормози, само че от тези 150 дадени позволения са излезли единствено три случая, по които са събрани доказателства. Пита се - имало ли е съображение тези хора да бъдат следени и къде се пази тази информация ”, разяснява Куцкова.

Нели Куцкова разяснява още и дали парламентарна комисия може да накара Борислав Сарафов да показа информация, с която разполага. Вчера и.ф. основен прокурор съобщи, че не знае елементи по съответни производства, а също така се базира на следствената загадка и отхвърли да дава отговор на съответни въпроси. Юристи към този момент разясниха, че е проблем прокуратурата да проверява сама себе си.

 

" Чисто юридически на прокуратурата не могат да й бъдат отнети проверяващите функционалности. Но не пречи една парламентарна комисия да притегли хора от занаята, да се ревизира дело по дело къде има нещо подозрително, постоянно може да се стигне до връзки. Дори да не се стигне до върховете на тази мафия, могат да се скъсат връзки. Сарафов би приказвал по същия метод пред Народното събрание. От една страна в действителност не може да се изисква от един основен прокурор да знае всичко, от друга - има следствена загадка. Лесно е обаче човек да прикрие зад тези законови положения нещо, което знае ", уточни Куцкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР