Това заяви пред Нова телевизия експертът по национална сигурност проф.

...
Това заяви пред Нова телевизия експертът по национална сигурност проф.
Коментари Харесай

Проф. Кънчев: В конфликта в Близкия изток са замесени трите големи сили - САЩ, Китай и Русия

Това съобщи пред Нова телевизия специалистът по национална сигурност проф. Румен Кънчев. 

 

“Русия явно е спонсор на Иран. Тя сътвори иранската нуклеарна стратегия. В момента страната е пред основаване на нуклеарно оръжие. Заедно с Иран и Сирия се образува група под водачеството на Китай. Държавата е заинтригувана от наличие в Близкия изток. Китай става все по-силен ”, добави Кънчев.

 

Според хебраистa Димитър Кацаров и Израел работи, като разпознава и нарежда съответни цели. Според него в страната ще има политически разтърсвания, които ще доведат до нови избори. Той посочи, че до момента в който има обстрел в Газа, “Хамас ” няма да влезе в договаряния.

 

“Снощи е ударена фамилната къща на Мохамед Деиф, водач на военното крило на “Хамас “. Починал е брат му. Това припомня за типичния метод на израелската войска - очистване на водачите и избрани лица ”, изясни още Кацаров.

 

По думите му въпросът с отговорността на премиера Бенямин Нетаняху и службите ще тежи през целия спор, само че няма да получи отговор, до момента в който той продължава. Според него не може да се стигне до война с Иран.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР