Това заяви пред Националната телевизия служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Ако

...
Това заяви пред Националната телевизия служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Ако
Коментари Харесай

Демерджиев за ареста на Борисов: Съдът твърди, че няма нито едно годно доказателство

Това съобщи пред Националната телевизия служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

 

„ Ако аз правих ареста, убеждавам ви, че щеше да бъде подсилен с годни доказателства. Към този съответен арест нямам никакво отношение, нямам и оперативна информация, тъй като тогава не съм бил в Министерство на вътрешните работи. Нямам никакво съображение да се колебая в коректността на правосъдния акт “, изясни той.

 

„ В първите дни, аз бях уверен, че Министерство на вътрешните работи е работило вярно. В течение на времето стана ясно, че годни доказателства не са били събрани и се е пристъпило в задатък към този арест “, посочи Демерджиев.

 

„ Към днешна дата, че има превишени пълномощия от Министерство на вътрешните работи при ареста на Борисов не ми е докладван. Ако има, най-внимателно ще ревизира всички материали и доста бързо обществеността ще получи отговор на въпроса има ли данни за превишаване “, увери вътрешният министър и добави: „ Не бих правил паралел със случая с Автомагистрала „ Хемус “.

 

„ По делото „ Хемус “ има открити нарушавания. Установени са тегления от 60 млн. лв., изтеглени на каса, при извънредно странни условия. Това няма да е медиен фойерверк. Работеше се интензивно от Столична дирекция на вътрешните работи по случая и има две почнали досъдебни производства. Вярваме, че ще се разкрият още свързани случаи по отношение на построяването на Автомагистрала „ Хемус “. По тези досъдебни производства имаше прям бойкот от страна на Прокуратурата. Свидетелите са желали да разкрият схемата, само че тъй като Прокуратурата е отказала, те са се разколебали. Случаят „ Хемус “ можеше към този момент да е развързан. Надявам се да има привлечени под отговорност и други хора. В рамките на следствието има случаи за нелегално разходване на средства, пране на пари, предплатено усвоени над 1,2 милиарда лв. без да има строителни дейности, влагани са пари в нелегално строителство и така нататък “, разяснява още вътрешният министър.

 

Според него не би трябвало да се води война с прокуратурата.

 

„ Аз считам, че Иван Гешев не е подобаващ за основен прокурор и съм се аргументирал, само че това не ми пречи да извършвам пълномощията си “, увери служебният Министерство на вътрешните работи министър.

 

„ Ако се натъкнем на бойкот в работата си, ще уведомим обществото и ще потърсим отговорност “, акцентира служебният вътрешен министър във връзка възможния корпоративен избор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР