Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Днес в пленарна

...
Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Днес в пленарна
Коментари Харесай

Спецсъда няма аргументи в своя защита, смята Радев

Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

Днес в пленарна зала се гледа окончателното приемане на измененията в Закона за правосъдната власт, с които да бъдат закрити профилираният съд и прокуратура.

Обвинението брани със зъби и нокти съществуването си и подлага на критика концепцията с претекст, че спецправосъдието у нас работи безотказно, а резултатите са налице. В същото време в редица отчети показват, че у нас има проблем поради изчезналите неоправдателни присъди за корупция по високите етажи.

От ГЕРБ също са срещу концепцията. От трибуната на Народното събрание през днешния ден в пламенна отбрана на профилираното правораздаване излязоха Борисовите депутати и попитаха - в полза на олигарси ли е предлагането.

“Всички сме очевидци на “смачкани “ досъдебни производства, отвод от досъдебни производства по знакови случаи, гонене на бизнес и политически неуместни хора “, разяснява Радев.

Във връзка с изследванията, които демонстрират съмнение в ръководещата обединението Радев акцентира, че „ българите чакат партиите в обединението да покажат, че могат да се сплотяват в името на националния интерес и за решение на проблемите на българите. Ако се покажат ясни резултати в отговор на проблемите на хората, обединението няма да има проблеми “.

Според президента “държавата би трябвало да бъде образец за безупречност в заплащанията “, само че във връзка с договорите за пътни поправки и поддръжка от времето на ГЕРБ дейностите на тогавашните ръководещи не са били “образец при сключването на самите контракти “ и в този момент е разтърсено доверието в целесъобразността на контрактите по линия на цени, размер действия и качество.

Държавният глава подсети и за какво е било въведено машинното гласоподаване: „ България беше първенец в Европа и света по невалидни бюлетини, по многочислените операции в протоколите “. Затова и той прикани Народното събрание да реши дали да одобри предлагането на Българска социалистическа партия за връщане на хартиените бюлетини.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР