Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян

...
Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян
Коментари Харесай

Пеевски: Денков да си отиде в МОН, а ГЕРБ да вземат външно. Не ра...

Това съобщи пред публицисти ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. 

 

Повод за коментара му е на държавното управление и неналичието на консенсус към поста на външния министър. 

Според Пеевски ПП-ДБ би трябвало да изпълнят " сделката “.

 

“Ако ПП-ДБ си изпълнят написаното, ще имаме единствено европейски избори. Ако не си го изпълнят, към този момент господин Борисов и ГЕРБ да вземат решение. Това министерство би трябвало ясно да се каже, че е на ГЕРБ и те могат да решат какво да се случи. Тук е просто непрекомерното предпочитание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Ако го вземат, са взели всичко и ротацията е безсмислена. Защо не ги чухме 9 месеца, когато имаха цялата власт в лицето на премиера и всички министерства? Най-нормалното е да се премери тежестта на партиите и да се види кой какъв брой министерства би трябвало да има. Г-н Борисов направи голяма отстъпка, сподели минимални корекции, значи ГЕРБ нямат никакви искания, а те претендират да вземат едничкото малко министерство на ГЕРБ “, сподели Пеевски.

Движение за права и свободи ще поддържа акад. Николай Денков за поста учебен министър, сподели ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

“Шегичките и надиграването би трябвало да спрат. Каквото партиите са си играли, са си играли в чисто партийния интерес. Имаме извънредно постоянен евроатлантически парламент, устойчиво държавно управление. Не може поради някакви щения да намерим на някой уютно и топло кресло, тъй като някой е решил, че би трябвало да се настани във Външно, да бутнем страната. Има си извънредно положително място, той е добър учебен министър “, добави Делян Пеевски. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР