Това заяви пред Bulgaria ON AIR конституционният експерт доц. Наталия

...
Това заяви пред Bulgaria ON AIR конституционният експерт доц. Наталия
Коментари Харесай

Конституционалист: Агонията започва тепърва. Няма срок за освобождаването на министрите

Това съобщи пред Bulgaria ON AIR конституционният специалист доцент Наталия Киселова.

Тя посочи, че заместник-министрите не могат да извършват всички функционалности на министрите. Като да вземем за пример - не могат да бъдат поканени на парламентарен надзор или пък да подписват укази на президента. Доц. Киселова дефинира като комплицирана обстановката, която се основава и в Народното събрание, изключително в подтекста на гласуването на актуализацията на бюджета.

" Работата на Народно събрание и до момента не беше лека, и отсега нататък няма да е. Чисто аритметично в дефинира случаи предложенията на болшинството, което става малцинство, могат да бъдат неодобрени. Не е нужно да се гласоподава " срещу ", задоволително е " въздържал се ". След като не е положителен вотът, предложенията няма да бъдат признати. Представете си всяка от парламентарните групи, които са съпротива, да предложи свои цифри при актуализацията, които не са синхронизирани с опциите на страната, предвид на идни избори. Това може да докара до огромни разноски ", съобщи Киселова.

Специалистът по конституционно право е очаквала в създалата се обстановка опозицията да бъде хиперактивна и да направи поръчка за избор на съмнение.

" Пасивността на Борисов, повече от 12 часа да не даде ГЕРБ позиция, демонстрира, че или не желаят, или не са подготвени за избори. Заявката на Има Такъв Народ е за ново държавно управление в границите на този парламент - държавно управление да, само че без този министър председател. Единият вид е държавното управление да подаде оставка, само че още веднъж мандатът ще бъде връчен на " Продължаваме промяната ", след това ГЕРБ и по-късно президентът ще реши на коя ПГ да връчи третия мандат ", посочи доцент Киселова.

" Въпрос на преценка е дали да каже, че това държавно управление би трябвало да бъде сменено с друго. Агонията занапред стартира. Ако господин Трифонов употребява думата мъка - тя е била вътре в връзките им, в този момент тя става забележима за нас като външни наблюдаващи ", добави доцент Киселова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР