Това заяви пред bTV временно изпълняващият длъжността председател на Държавна

...
Това заяви пред bTV временно изпълняващият длъжността председател на Държавна
Коментари Харесай

Асен Асенов: В резерва на държавата има почти всичко, което е нужно за преодоляване на всякакъв тип кризи

Това съобщи пред bTV краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Държавна организация " Държавен запас " Асен Асенов.

 

Относно помощта, която страната ни е предоставила на Украйна, Асенов разяснява следното:

 

" Следствие на две решения на Министерски съвет представихме вода, храни, доста количество генератори, палатки, изобщо филантропична помощ. Страната ни реагира съответно. Надявам се тези количества да са помогнали на хората. Значителна е сумата, над 1.5 млн. лева ", означи той.

 

По думите му ведомствените ресурси на защитата, както и на Министерство на вътрешните работи са разнообразни от запасите, които съхранява Държавна организация " Държавен запас ".

 

" Агенцията съхранява ресурси, които са предопределени за популацията и за защитата, за военната промишленост, при война или военно състояние. Това са ресурси, които, в случай че не дай си Боже се случи нещо, не влизат незабавно в приложимост. Първо влизат муниции, по-късно се включва и поддръжката от държавния запас ", разясни експертът.

 

Запитан дали ръководената от него Агенция възнамерява нова помощ за Украйна, Асенов отговори, че непрестанно идват писма с претенции за даване на помощ.

 

" Ако Министерски съвет реши, сме подготвени да се отзовем, само че по този начин, че да не нарушим опцията на страната да не реагира. От презастраховане няма потребност. Ние би трябвало да работим на цялостни обороти непрестанно. Защото когато се случи нещо, би трябвало да реагираме на момента. Не се постанова да усилваме оборотите. Страната е подготвена да реагира при нужда ", безапелационен бе специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР