Това заяви пред bTV шефът на КЗП Стоил Алипиев, след

...
Това заяви пред bTV шефът на КЗП Стоил Алипиев, след
Коментари Харесай

Шефът на КЗП: Искат ми оставката заради донос

Това съобщи пред bTV шефът на КЗП Стоил Алипиев, откакто министърът на стопанската система Богдан Богданов му изиска оставката и го упрекна в неприятно ръководство на регулатора, който по думите на Богданов се употребява за бухалка.

 

Целият скандал избухна главно поради дейностите на КЗП по отношение на компания за протеинови барчета. Според КЗП е имало противоречие сред наличието на барчетата и записаното в етиката. Собственикът на компанията обаче счита, че ударът против него идва от съперник - консуматор е подал сигнал към регулатора, оплаквайки се, че равнището на кръвната му захар се е повишило, макар че на етикета е указано, че въпросният артикул не съдържа захар. В сигнала се показва, че продуктът е бил употребяван в продължение на година, само че притежателят показва, че той е на пазара една от шест месеца и това е невероятно.

 

“Става въпрос за значително отклоняване в наличието на протеинови барчета и описанието на етикета. Чух, че комисията няма пълномощия – това не е по този начин. В Закона за отбрана на потребителите е записано, че комисията може да прави проучвания “, съобщи пред bTV Стоил Алипиев, който настойчиво отхвърля да си тръгне от поста.

 

“Компетентният орган, който може да прави инспекция за сигурността на храните, е БАБХ, която още март месец е издала за същите протеинови барчета забранителна заповед да се популяризират из комерсиалната мрежа – точно с тези претекстове, с които ние сме наложили наказания нелоялна комерсиална процедура “, добави Алипиев.

 

По думите му акредитирана лаборатория е направила проучването, което демонстрира въпросното противоречие и той няма отношение към това от какъв брой време протеиновите барчета са били на пазара. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР