Това заяви пред Българското национално радио Велизар Шаламанов, експерт в

...
Това заяви пред Българското национално радио Велизар Шаламанов, експерт в
Коментари Харесай

Шаламанов: “Вагнер” в Минск включва и Беларус като източник на риск

Това съобщи пред Българското национално радио Велизар Шаламанов, специалист в геополитиката и някогашен министър на защитата.

 

По думите му неналичието на непосредствена военна опасност не значи, че опасности не съществуват.

 

“Ние би трябвало да си затваряме очите пред дезинформацията, пропагандата, евентуалните кибер рискови диверсии и развиването на по този начин наречените осведомителни психически специфични интервенции, които са в основата на доктрината на Русия за дестабилизация на Запада ”, добави Шаламанов.

 

Той бе безапелационен - неуспехите на Русия на фронта в Украйна няма да потушат напрежението, а в противен случай - ще доведат до още по-остро опълчване в Русия, което ще ускори упоритостта на настоящето съветско управление за осведомителни психически специфични интервенции по дестабилизиране на Запада. По думите му България е най-уязвимата от страните, които се намират в непосредствена непосредственост до Русия.

 

" Основният проблем е в това, че се даде задоволително време на съветските сили да се окопаят и най-много брутално, както направиха експанзията да минират на практика цяла Южна Украйна, с което освен да затруднят военните интервенции, само че всъщност да основат дълготрайни проблеми за възобновяване на Украйна, за потреблението на тази територия ", сподели Шаламанов. 

 

Той добави, че героизмът, иновативността на украинците и тяхната мотивация, както и помощта от Запада са доста значими, само че една модерна военна интервенция без въздушно предимство е мъчно да бъде сполучлива в кратковременен интервал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР