Това заяви пред Българската национална телевизия депутатът Явор Божанков, който

...
Това заяви пред Българската национална телевизия депутатът Явор Божанков, който
Коментари Харесай

Явор Божанков: Машинният вот може да се манипулира по един начин ...

Това съобщи пред Българската национална телевизия депутатът Явор Божанков, който е част от краткотрайната комисия в Народното събрание за определяне на всички обстоятелства и условия към машинното гласуван

 

Има един метод да се манипулира машинното гласоподаване и ще го кажа - когато пуснем разписката в кутията и тази кутия се окаже вълшебна. Това е, скърбя. Няма по какъв начин вълшебен да се промени вота ни. Машината е принтер сега. Но има по какъв начин да се надраскат бюлетините и протокола и го видяхме в грозните фрагменти. И на Фред Флинстоун да е този министър, не снимането на кода не може да промени вота от машините. 

Това съобщи пред Българската национална телевизия депутатът Явор Божанков, който е част от краткотрайната комисия в Народното събрание за определяне на всички обстоятелства и условия към машинното гласоподаване.

Повод за коментара му е абсурдът с машинното гласоподаване, което бе анулирано след отчет на ДАНС, в който бе посочено името на зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнев, който бе упрекнат в непозволено снимане на кода на устройствата. Впоследствие Върховен административен съд анулира решението на ЦИК и в неделя ще се гласоподава с машини на втори тур на локалните избори. 

" ДАНС приказват нелепости и за това би трябвало да понесат отговорност. Вече се изиска оставката на индивида, подписал този отчет. Това е интензивно мероприятие ", добави Божанков. 

Пред bTV по-рано през днешния ден министър председателят акад. Николай Денков съобщи, че среща отпор от ДАНС като шефът отхвърля да предложи ново име за собствен заместител, което се изисква по закон.

Според Божанков става дума за интензивно мероприятие, в което взе участие Русия.

“В момента се води геополитическа битка за България. Хората, които желаят анулация на машинния избор, постановат проруски претендент за кмет на София и спретват интензивно мероприятие. Връзките са забележими. Изборът пред нас е доста по-голям от това кой ще ръководи даден град. Изборът пред нас е дали ще останем ", добави Божанков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР