Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на Народното събрание и

...
Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на Народното събрание и
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Няма нужда от нови бежански центрове

Това съобщи от парламентарната естрада заместник-председателят на Народното събрание и депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин след чуване на служебния министър-председател и министри по отношение на готовността и проектите на държавното управление за посрещане на нова мигрантска вълна.

Вигенин увери, че има обезпечен финансов запас, в това число с идната актуализацията на бюджета.



„ Може би си коства да се намерения върху ускорение на процедурите по приемане на статут на емигрант “, означи той.

По отношение на преградното оборудване Вигенин регистрира, че е станало ясно, че съществуващите проблеми са решими и се подхващат ограничения.

„ Най-важното обаче е да работи и техниката, тъй като оградата сама по себе си мъчно ще може да спре мигрантите, когато към този момент стигнат до нея “, добави Вигенин.

Социалистът предложи повече превантивни ограничения за трафиканти, защото тяхната активност ще се ускори с наближаването на вълната.

„ За нас е значимо да няма нови бежански центрове. Няма потребност от тях, а да се намерения за усилване на потенциала на сегашните “, акцентира Вигенин.

Кристиан Вигенин разяснява, че на този стадий Европейски Съюз се бави с повсеместен проект за Афганистан. По неговите думи би трябвало да се мисли и за обновено съглашение с Турция на ниво Европейски Съюз, само че и да се ускори разговорът по линия на граничните служби с Турция и Гърция.

„ Правителството би трябвало още занапред да направи нужното, с цел да стане ясно, че в случай че се наложи България да поема задължения по европейския механизъм за взаимност, това би трябвало да стане с ясното отчитане на социално-икономическата конюнктура в страната “, сподели още той.

По-рано заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов зададе въпрос на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков за ролята на България в евакуационния развой в Афганистан и дали са признати на наша територия афганистански жители, на какво учредения и с какъв статут.

Заместник ръководителят на левицата в Народното събрание Атанас Зафиров повдигна въпроса за положението и ограниченията, които се взимат по рехабилитацията на отвеждащите пътни уреди, които сега са в доста тежко положение и водят до повреди на високопроходимата техника.

„ Факт е, че на място се сблъскват с последствията от дейностите на така наречен горска мафия и сякаш има известно отвращение от горските стопанства да извършат тази рехабилитация, което води до съществени усложнения в работата на граничните полицейски сектори “, обърна се Зафиров към служебния министър председател Янев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР