Това заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от Интерфакс,

...
Това заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от Интерфакс,
Коментари Харесай

Шойгу заплаши, че Русия ще използва касетъчни боеприпаси като отговор на решението на САЩ да ги даде на Ук...

Това съобщи министърът на защитата Сергей Шойгу, представен от " Интерфакс ", няколко дни откакто Съединените щати потвърдиха, че считат да изпратят такива на Украйна.

 

" Ако Съединените щати доставят касетъчни муниции на Украйна, съветските въоръжени сили ще бъдат принудени да употребяват сходни оръжия против въоръжените сили на Украйна като отговор “, е декларирал ръководителят на военното ведомство на Руската федерация.

 

По думите му съветските войски също са въоръжени с касетъчни бомби, " те са доста по-ефективни от американските, номенклатурата им е по-широка и разнообразна “.

 

Според Шойгу Русия до момента се е въздържала и продължава да се въздържа от потреблението им, защото схваща " каква опасност носят " за мирното население.

В хода на шестнайсетте месеца война имаше сведения за потреблението на тези рискови муниции както от Русия, по този начин и от Украйна. Нито една от двете не е подписала забраняваща си спогодба, от която са част 120 страни.

До такава мярка Москва считала да прибегне " при положение на доставка " от Съединени американски щати за Украйна, защото би била принудена като " ответна мярка ".

 

Пентагонът заяви в петък, че счита да извърши такава доставка като част от нов пакет военна помощ за 800 млн. $, желана от Украйна. Това се приема нееднозначно от съдружниците в НАТО.

 

 Украйна даде обещание да употребява касетъчните бомби деликатно и при непоколебим отчет
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР