Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов на

...
Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов на
Коментари Харесай

Министър Богданов: Важно е да върнем доверието в институциите

Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов на третото издание на форума " Пауърс Съмит " (Powers Summit).

 

По неговите думи развиването на фрагментите е дълготрайно решение, което за жалост в годините е забавено. Икономическият министър бе безапелационен, че за разрешаването на този проблем не може да се разчита нито единствено на просветителната система, нито единствено на вноса на фрагменти от трети страни. 

 

" Ние би трябвало да имаме ясна визия за това по какъв начин тези фрагменти да се основават в България, в синхрон с бизнеса ", акцентира той. 

 

Според Богданов Министерството на стопанската система и промишлеността към този момент работи за улеснение достъпа на работна мощ до пазара на труда в България. Той разгласи, че държавните предприятия, чийто принцип е икономическото ведомство, ще се включат в стратегиите за развиване на дуалното обучение. 

 

Богдан Богданов напомни, че Министерството на стопанската система към този момент е ангажирано с начинания, свързани с връщането на българите в страната. Министърът уточни оповестения конкурс за представители в Службите по търговско-икономически въпроси като още един тласък за реализацията им у нас. Според него оповестените процедури са напълно отворени и транспарантни, тъй че по-широк кръг от готови претенденти да подадат своите документи за присъединяване.

 

" Хората имат бъдеще в България и когато върнем доверието в институциите, ще можем да забележим резултатите от изпълнените от нас цели ", сподели икономическият министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР