Това заяви Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и

...
Това заяви Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и
Коментари Харесай

Елена Йончева: И поради еврофондовете е опасно ГЕРБ да остане на власт

Това съобщи Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, в предаването „ Алтернативата “ по TV1. Тя разяснява предлагането на Бойко Борисов за сформиране на експертно държавно управление, тъй като без него новите ръководещи не можели да се оправят с европейските фондове. Следващият кабинет ще има опция да разпредели десетки милиарди левове от Европейски Съюз като част от самобитен „ План „ Маршал “ за България.

В момента имаме голям късмет да тръгнем по различен път, късмет за дребните и междинните предприятия, за създаване на конкурентна стопанска система, друга вероятност за България, сподели Елена Йончева. Според нея обаче всички опозиционни сили би трябвало да работят уверено против ръководството на ГЕРБ, защото Бойко Борисов към момента е на власт и разполага с инструментариум за влияние. Тя предвижда, че евентуално министър председателят ще опита всичко, с цел да резервира въздействието си и ще влезе в договаряния с всеки за задачата. „ С терористи договаряния не се водят. Той унищожи основите на демокрацията “, сподели Елена Йончева.

Слави Трифонов изигра извънредно ползотворна роля, освен тъй като увлече доста млади българи да гласоподават, само че и тъй като разруши сделките от преди изборите, разяснява още тя. Подготвяше се експертно държавно управление, което да бъде подкрепено от всички огромни партии в Народното събрание, като по този метод Бойко Борисов щеше да резервира властта си, изясни евродепутатката.

Като показателно за схемата, тя уточни държанието на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Преди парламентарните избори Нинова отхвърли да поддържа Румен Радев за втори президентски мандат и по този метод го трансформира в пленник в сделките. Може би това е една от аргументите за загубата на Българска социалистическа партия в неделя, сподели Елена Йончева. Президентът сподели, че е против статуквото, а държанието на Корнелия Нинова даде учредения на българските гласоподаватели за подозрения, че Българска социалистическа партия не е действителна опция.

Левите хора не заслужават този удар, само че резултатът в известна степен беше предстоящ, безапелационна беше Елена Йончева. Според нея има късмет за партията, в случай че стартира прям спор за това, което се случва в Българска социалистическа партия. Защо Изпълнителното бюро подава оставка, а ръководителят не носи отговорност за този ужасяващ неуспех? Корнелия Нинова е водач на партията от повече от четири години. В първото й изказване след изборите, стана ясно, че Нинова търси аргументите отвън себе си и няма даже намек за самооценка. Ако Българска социалистическа партия продължава да се управлява по този метод, и след три месеца има нови избори, резултатът ще е още по-лош, предвижда Елена Йончева. Тя означи единствено някои от пропуснатите благоприятни условия от опозиционната партия през последните месеци – не беше в основата на митингите през лятото на предходната година, не напусна Народното събрание, не изрази позиция по скандалните аудиозаписи на Бойко Борисов, нито за къщата в Барселона, не продължи борбата с корупцията в строителството на пътища и автомагистрали. Българска социалистическа партия освен не употребява опцията да изясни в България унищожителната рецензия, която ръководството на ГЕРБ получи с резолюцията за върховенството на закона, гласувана в Европейския парламент по наша самодейност, само че Корнелия Нинова даже повтори подправената теза на Бойко Борисов, че в документа се приказва за македонско малцинство. Това беше поразително. Не мога да схвана този метод, сподели Елена Йончева.

Междувременно тя продължи да работи против корупцията в строителството на пътища и автомагистрали, като изпрати писмен въпрос по тематиката до Европейската комисия. В навечерието на изборите Елена Йончева описа пред авторитетното френско издание „ Л’Експрес “ за нагласените поръчки и измамите. Заради следствията си тя си навлече гнева на Бойко Борисов, твърди медията и напомня ауидозаписа, в който министър председателят заплашва да я изгори.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР