Това заяви бившият заместник-министър на отбраната на Украйна Анна Маляр

...
Това заяви бившият заместник-министър на отбраната на Украйна Анна Маляр
Коментари Харесай

Бившият украински зам.-министър на отбраната: Ситуацията около Ав...

Това съобщи някогашният заместник-министър на защитата на Украйна Анна Маляр след изказването на командира на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски, съобщи Би Би Си.

 

" Ключовите борби в този момент не престават в източната част на страната ", уточни Маляр в своя Телеграм канал, като напомни, че има пет посоки, в които съветската войска атакува: Купянско, Лиманско, Бахмутско, Авдеевско и Маринско.

 

Маляр означи, че Русия счита Бахмутското направление за стратегическо за достъп до границите на Донецка област.

 

" Това може да се види ясно, в случай че се проучва какъв брой сили водят там и кои тъкмо. Така че в Бахмутското направление врагът в този момент употребява най-боеспособните елементи от десантчици и морски пехотинци, както и елементи, образувани от някогашни пандизчии ", разяснява тя.

 

Нейната оценка за обстановката край Бахмут съвсем буквално повтаря това, което командирът на украинските сухопътни войски написа в телеграм канала си тази заран.

 

Маляр също повтори думите на Сирски, че салдото на силите на източния фронт е в интерес на Русия: " Разбира се, врагът има повече оръжия и хора. Но нашите, в изискванията на тъкмо това съответствие, държат защитата - и наподобява, че фронтът на никое място не мърда и нищо не се случва. Както се споделя в отчетите: боевете не престават.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР