Това заяви адвокатът им Аделина НатинаПовдигнаха две обвинения на нападателите

...
Това заяви адвокатът им Аделина НатинаПовдигнаха две обвинения на нападателите
Коментари Харесай

Повдигнаха две обвинения на нападателите на лекаря в Самоков

Това съобщи юристът им Аделина Натина

Повдигнаха две обвинявания на нападателите на лекаря от Спешното поделение в Самоков. Едното е за нанасяне на лека телесна щета на длъжностно лице, а другото - за безчинство, съобщи

Това сподели юристът им Аделина Натина. Максималното наказване, което могат да получат, е до 5 години затвор.

Прокуратурата ще изиска двамата да останат в ареста до 72 часа, съобщи районният прокурор на Самоков Ваня Панева.

Братята осъзнават дейностите си и желаят да сключат съглашение с прокуратурата. Обясняват дейностите си с афект след новината за гибелта на татко им.

Дежурният медицински екип обаче не възприел дейностите им по този метод, тъй като след нанесените удари лекарят и една сестра се е наложило да се заключат в прилежаща стая.

„ Близките нахълтаха през вратата. Притиснаха ме в ъгъла. Удариха ме няколко пъти, за благополучие не съдбовно и не доста съществено, след което успяхме някак да се измъкнем”, описа доктор Любомир Ал-Хакак.

„ Започнаха да ни гонят на открито. Аз имам право да вляза при него. Докторът ме хвана и ме бута. Хвана ме и сестрата. И в един даден миг нямаше никой при него. Аз хванах доктора, с цел да го удрям. Исках да го удрям, той се затвори в стаята”, сподели Маргарита Петрова - брачна половинка на умрелия

53- годишният Борислав Петров е докаран в незабавното поделение с тежък белодробен отток и с извънредно високо кръвно, споделят лекарите. Имало данни и че е диабетик. „ Приет е незабавно. Извикани са лекари от болничното заведение в Самоков – по вътрешни заболявания и реаниматор. Положени са в границите на 2 часа целият размер от реанимационни мероприятия, с които да се окаже помощ за спасяването на живота на този пациент”, съобщи доктор Ивалина Трендафилова – шеф на Спешния център в Самоков.

За 24 часа в ареста са синовете на Маргарита. Именно те, считат от полицията, са нанесли ударите на доктор Ал-Хакак.

„ Нямаше никакви побоища. Беше единствено една суматоха. Те са паднали долу и ние почнахме да сипем вода върху тях, а не че имаше някакъв пердах. Това е безусловно някаква грешка”, сподели Ани Петрова - снаха на умрелия.

„ Много ниско морално, етично равнище на популацията или най-малко на огромна част на популацията. Моралното проваляне е огромно”, разяснява доктор Любомир Ал-Хакак.

А в неделя следобяд медикът и част от нападателите се видяха очи в очи при разпознаването, извършено в полицията.

„ Тъй като те в действителност съжаляват за случилото се, ще поемат отговорността за случилото се и за своята постъпка. Съгласни са и схващат, че тяхното държание е укоримо”, сподели Аделина Натина.

Остава засиленото полицейско наличие в региона. Медиците описват, че през вчерашния ден вечерта напрежение е имало и сред униформените и роднините на умрелия пациент. От фамилията отхвърлят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР