Ofcom започва четири нови разследвания на новинарски програми на GB относно надлежната безпристрастност

...
Това увеличава общия брой на активните разследвания на телевизионния оператор
Коментари Харесай

Това увеличава общия брой на активните разследвания на телевизионния оператор до седем, след като други три бяха започнати по-рано тази година.

The новите разследвания включват юнски епизод от шоуто State Of The Nation на сър Джейкъб Рийс-Мог и два майски епизода от шоуто, водено от Естер Маквей и Филип Дейвис – консервативни депутати съответно за Татън и Шипли – едно от които включваше интервю с Reform UK в Лондон кандидат за кметски избори, Хауърд Кокс.

Последният е разследван за спазване на регламент, който изисква "новините, в каквато и да е форма, да се представят с необходимата безпристрастност".

Ofcom каза той също така разследва епизод на актьора и десен политически активист Лорънс Фокс, който беше представен като гост от Мартин Даубни - бивш член на Европейския парламент от партията Брекзит - на 16 юни и включваше интервю с Ричард Тайс, лидер на Reform Обединеното кралство.

Тази програма се разследва съгласно разпоредби, които гласят, че надлежната безпристрастност „е запазена по въпроси, свързани с големи политически или индустриални противоречия или такива, свързани с текущата обществена политика, и че са включени подходящо широк набор от значими гледни точки и им се придава дължимата тежест".

Традиционната телевизия отбелязва най-голям спад в зрителите от началото на записите на Ofcom

Идва месеци след Адам Бакстър , директор на стандартите за излъчване в Ofcom, каза, че ще проучи GB News, за да види дали операторът „се държи добре“, след като каналът наруши своя код за излъчване с твърдения за COVID за втори път.

Друго епизод от шоуто на сър Джейкъб също се разследва, след като получи 40 жалби срещу депутата от Североизточен Съмърсет, действащ като четец на новини.

През юли беше започнато друго разследване след кампания на GB News, която призова правителството да въведе закони за „защита на статута на парите в брой“, което, съгласно правилата на Ofcom, изключва радио- и телевизионните оператори от изразяване на възгледи относно „политически и индустриални противоречия или текуща обществена политика“.

GB News отказа да коментира каквото и да е текущи разследвания.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР